Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hot mot internatskola – en person gripen

Polisen bekräftar att ett hot har riktats mot Sigtuna humanistiska läroverk.
Bild från Sigtuna.
Foto: ALEX LJUNGDAHL

En stor polisinsats pågår vid Sigtuna humanistiska läroverk.

Polisen bekräftar att ett hot har riktats mot internatskolan.

– Vi har gripit en person, säger Per Fahlström vid Stockholmspolisen.

Vid 11-tiden larmades polis till Sigtuna humanistiska läroverk. Enligt polisen ska ett hot ha riktats mot skolan och en stor polisinsats har inletts.

– Det har inkommit ett hot mot en gymansiekskola. Men vad det är för hot kan jag inte gå in på i nuläget. Det händer då och då att en skola utsätts för ett hot, men vi tar det på allvar, och försöker nu ta reda på mer, säger Per Fahlström vid Stockholmspolisen.

Strax före 11-tiden ska lärare ha låste in eleverna och meddelade att det riktats hot mot skolan, bekräftar elever som är på plats för Aftonbladet. Även elevhemmen och skolmatsalen har låsts.

Enligt polisen samarbetar man med kommunen och skolan i ärendet.

Strax innan klockan 12 kunde polisen gripa en person. 

– Vi har gripit en person. Misstänkt för grova olaga hot mot grupp. Enligt mina uppgifter föreligger det inget hot mot skolan, säger Fahlström. 

I nuläget finns det inga detaljer rörande gripandet – men enligt polisens uppgifter ska personen inte gripits på skolan.

Se också:

Hit kan du vända dig om du behöver slå larm.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.