Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hörlursförbud för cyklister föreslås

Förslaget om hörlursförbudet kommer från Londons borgmästare Boris Johnson. I en intervju med BBC London kallade han det för "absolut galet" att cykla med lurar i öronen.

Borde cyklister förbjudas från att ha hörlurar i öronen?

Åtgärden övervägs nu i London, där cyklisters säkerhet kommit i fokus efter sex dödsolyckor de senaste två veckorna, skriver The Guardian.

Förslaget om hörlursförbudet kommer från Londons borgmästare Boris Johnson. I en intervju med BBC London kallade han det för "absolut galet" att cykla med lurar i öronen.

– Jag skulle inte vara emot ett förbud mot att cyklister får ha hörlurar. Kalla mig oliberal, men jag blir skrämd av att se dem rulla fram utan att kunna höra trafiken runt sig, fortsatte Johnson skriver The Guadrian.

Uttalandet kom efter att en polischef i London sagt att cyklister måste ta ett större ansvar för sin egen säkerhet i trafiken.

– Jag vill inte peka ut en speciell grupp i trafiken, men ju mer utsatt du är desto mer försiktig måste du vara i trafiken, sa polisöverintendent Gly Glyn Jones, när han presenterade en satsning på ökad trafikövervakning i London.

Över 2500 poliser ska nu ut på gatorna och se till så att trafikreglerna följs.

Säkerheten en het fråga

Glyn Jones berättade också att den främsta orsaken till dödsolyckor i London de senaste tre åren är att cyklister kör om tunga fordon på insidan vid korsningar. När sedan fordonet svänger och cyklisten kör rakt fram är olyckan framme.

– De kör om ett tungt fordon på insidan i korsningen, innan fordonet hunnit svänga, och kör sedan rakt fram. De gör egentligen inget fel, men det vore bättre om de var försiktiga och inte körde om på insidan, beskrev Jones situationen.

Cyklisternas säkerhet har blivit en het fråga i London de senaste veckorna, efter att sex cyklister omkommit i olyckor. I alla sex fallen har cyklisterna krockat med bussar eller lastbilar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.