Hoppet: ”Ny misstänkt” i Madeleine McCann-fallet

Föräldrarna har sökt efter dottern Madeleine i tolv år.
Foto: SANG TAN / AP
Nu avslöjas nya detaljer i fallet.
Foto: AP / AP EVERTON FC

Nu har det tolv år gamla fallet fått nya resurser.

En ny ledtråd och en ny misstänkt driver utredningen kring Madeleine McCann framåt, rapporterar Correio da Manha.

”Tack till alla som kontinuerligt stöttar oss, tack för ert hopp och er tro”, skriver föräldrarna.

Den portugisiska tidningen rapporterar att poliserna som har hand om Madeleine McCann-fallet har fått fler resurser. Madeleine, som försvann under mystiska omständigheter i Portugal 2007, söks fortfarande av sina föräldrar Kate och Gerry.

En ny misstänkt och en ny ledtråd i fallet ska nu granskas, enligt Correio da Manha.

”Polis följer upp nya ledtrådar i kidnappandet av Maddie”, skriver tidningen enligt The Sun.

”Fler utredare går framåt mot en ny misstänkt.”

Polis ska vara mycket förtegen om de nya detaljerna i fallet. Åklagare ska ha vägrat avslöja information men bekräftar att utredningen är aktiv.

De ska också ha bekräftat att den nya utredningen inte fokuserar på föräldrarna McCann, som under en kort period under 2007 sågs som misstänkta.

”Tack för ert hopp”

Föräldrarna Kate och Gerry McCann har flera gånger uttryckt sitt mål att fortsätta leta efter sin dotter ”så länge det krävs”. Samtidigt infaller snart dagen då det gått tolv år sedan Madeleine försvann.

”Oavsett hur mycket vi skulle vilja snabbspola förbi de första veckorna i maj går det inte att undvika”, skriver föräldrarna på den officiella ”Find Maddie”-sajten.

”Månaderna och åren passerar för snabbt; Madeleine blir sexton år den här månaden. Det är omöjligt att förklara hur det får oss att känna.”

Madeleine McCann försvann för tolv år sedan.
Foto: AP / AP EVERTON FC

Föräldrarna skriver att de finner tröst i vetskapen att utredningen fortsätter och att många runtom i världen håller fast vid sitt engagemang.

”Tack till alla som kontinuerligt stöttar oss, tack för ert hopp och er tro”, skriver de.

Madeleine McCann försvann från föräldrarnas semesterlägenhet i Portugal när de åt mat i närheten. På torsdagen avslöjades det att Scotland Yard har bett om större ekonomiskt stöd medan de fortsätter utredningen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.