Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hoppborg flög i luften – pojkar föll fem meter

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Hoppborgen flög flera hundra meter, över hus och höga träd, för att till slut landa på ett fält intill en skola. Då hade de tre barnen som lekte i borgen kastats ut.

Den glada leken förvandlades till skräck.

Plötsligt grep vindarna tag i de tre barnens hoppborg och blåste upp den högt i luften.

Två pojkar skadades svårt när de föll från fem meters höjd, skriver Post Star. 

Den skrämmande olyckan inträffade i måndags eftermiddag lokal tid i South Glenn Falls i staten New York. Två pojkar, fem och sex år gamla, lekte i hoppborgen tillsammans med en tioårig flicka.

Taylor Seymor, som bor i hyreshuset intill blev vittne till dramat som sedan utspelade sig. Hon beskriver för Post Star vad hon såg:

– Det var som en skräckfilm. Den bara steg högre och högre. Över vårat hus och över träden här intill, säger hon.

Som en tornado

En vind hade tagit tag i hoppborgen och lyft den från marken. Den uppblåsbara borgen snurrade som om den fångats i en tornado.

Den tioåriga flickan var nära dörren till borgen när den började lyfta och kastades ut direkt.

För de två små pojkarna gick det sämre. De följde med borgen hela fem meter upp i luften och när de kastades ut ur den snurrande borgen slängdes deras små kroppar ut med stor kraft. Den ena av dem flög tio meter och landade på en trottoar, den andra flög 6-7 meter och landade på bakluckan till Taylor Seymours bil.

Fick skallskador

Femåringen bröt båda armarna och sexåringen fick allvarliga skallskador. De vårdas fortfarande på sjukhus.

Borgen fortsatte sedan uppåt och var som mest närmare 20 meter över marken. Emily Boucher lyckades fånga den på bild när den passerade över hennes skola.  Den landade sedan på ett fält intill skolan.

"En galen olycka"

Enligt polismannen David Gifford tillhörde hoppborgen en annan boende i huset och den hade ställts ut tidigare under måndagen för att barnen där skulle få leka i den. Den hade varit fastsatt i marken, men säkringarna räckte inte för att hålla kvar den på marken när vinden slet tag i den.

– Det var bara en galen olycka, säger han till Post Star

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.