"Hoppas han har en väldigt bra förklaring"

Publicerad
På kort tid har det avslöjats att socialdemokratiske riksdagsmannen Jan Emanuel Johansson har försökt hyra en lägenhet i Stockhoiom och en villa i Visby till extrema överpriser.
Carina Moberg, ordförande i civilutskottet och Socialdemokraternas bostadspolitiska grupp, har flera gånger sökt Jan Emanuel Johansson för att få hans version av hyreserbjudandena, men inte fått kontakt.
- Jag hoppas att han har en väldigt bra förklaring, säger hon till TT.
Moberg anser att Johansson gjort fel, förutsatt att det hon läst stämmer. På förtroendevalda kan man ställa högre krav än andra människor i moraliska överväganden, menar hon, och även om hon betonar att det handlar om hans personliga agerande kan människor uppfatta det på ett annat sätt.
- Det blir ju skoskav, säger Moberg.
Nye partisekreteraren Ibrahim Baylan säger till TT att han inte känner till saken och inte vill kommentera.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag