Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Alana, 19, kastade sig ut från planet – nu har kroppen hittats

Studenten Alana, 19, dog – hoppade ut från planet
Alana Cutland reste till Madagaskar för att bedriva forskning.
Foto: SHUTTERSTOCK
19-åringen var en toppelev vid Cambridges universitet.
Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK

I slutet av juli reste studenten Alana Cutland, 19, till Madagaskar för att bedriva forskning om sällsynta krabbor. Men ombord det lilla propellerplanet kastade sig Alana ut ur planet och föll mot sin död.

Nu har hennes kropp hittats i ett ”landsbygdsområde”, skriver BBC.

19-åriga Alana Cutland beskrivs som en toppelev vid Cambridges universitet i Storbritannien och skulle resa till Madagaskar för att bedriva forskning om sällsynta krabbor.

Med på Cessnaplanet fanns även vännen Ruth Johnson och en pilot. När planet hade nått 1 000 meters höjd slet Alana plösligt upp dörren för att kasta sig ut.

Piloten och vännen försökte hålla kvar henne men lyckades inte.

Polischefen Sinola Nomenjahary berättade tidigare att området Alana föll ned i var farligt.

– Hon föll ned i en zon full av de köttätande vildkatterna fossa, sa han då enligt the Sun.

Nu har polischefen bekräftat att hennes kropp hittats i vad som beskrivs som ett ”landsbygdsområde”.

Dödsorsaken oklar

Bakgrunden till Alanas död är ännu oklar, men hennes familj har teorier om vad som kan ha lett till att 19-åringen kastade sig ut från planet.

Alanas farbror Lester Riley berättade för Daily Mail att det kan ha berott på en dålig reaktion på receptbelagd medicin.

– När hon pratade med sin mamma över telefon två dagar innan olyckan mumlade hon och pratade rätt osammanhängande, säger Lester Riley till Daily Mail.

Polischefen Sinola Nomenjahary berättade även för The Sun att Alana ska ha haft fem ”paranoiaattacker” under sin forskningsresa på Madagaskar.

”Smart, självständig kvinna”

Alanas familj har släppt ett uttalande genom Storbritanniens utrikesdepartement där de beskriver dotter som en ”smart, självständig kvinna som var älskad och beundrad av alla som kände henne”, skriver Cosmopolitan.

”Hon var alltid så snäll och stöttande mot vänner och familj, vilket resulterade i att hon hade en väldigt speciell koppling med ett brett nätverk av personer från hela sitt liv som vi vet saknar henne så”, skriver föräldrarna Alison och Neil Cutland.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.