Nu har Sarita, 32, köpts fri från sexhandeln - och kämpar för att hjälpa andra utsatta kvinnor. Foto: Skärmavbild/FacebookNu har Sarita, 32, köpts fri från sexhandeln - och kämpar för att hjälpa andra utsatta kvinnor. Foto: Skärmavbild/Facebook
Nu har Sarita, 32, köpts fri från sexhandeln - och kämpar för att hjälpa andra utsatta kvinnor. Foto: Skärmavbild/Facebook
Bilden är tagen i Nepal men kommer inte från staden där Sarita hölls som sexslav på en bordell. Foto: ColourboxBilden är tagen i Nepal men kommer inte från staden där Sarita hölls som sexslav på en bordell. Foto: Colourbox
Bilden är tagen i Nepal men kommer inte från staden där Sarita hölls som sexslav på en bordell.  Foto: Colourbox

Hon våldtogs
20 000 gånger

Publicerad

Hon har våldtagits 20 000 gånger sedan hon var 11 år.

Nu har den 32-åriga kvinnan - som av hjälporganisationen LoveNepal kallas Sarita - köpts fri från sexhandeln. Och nu kämpar hon för att hjälpa andra utsatta kvinnor.

– Det är en helt vansinnigt rå miljö dessa kvinnor befinner sig i, säger Jonatan Alfvén på LoveNepal.

När den nepalesiska flickan Sarita var elva år gammal blev hon såld som sexslav och hamnade sedan på en bordell i Indien.

Därefter följde en 21 år lång mardröm.

Män från hela världen har förnedrat och våldtagit henne uppskattningsvis 20 000 gånger - övergrepp som lett till åtta aborter och gett ärr som inte går att läka.

Men sedan svenska välgörenhetsorganisationen LoveNepal fick kontakt med Sarita för ett par år sedan har de kämpat för att hon ska kunna lämna bordellen. I höstas lyckades de till slut köpa henne fri.

– Vi blev alla chockade. Kunde de verkligen vara sant? Efter alla dessa försök. Glädjen fann inga som helst gränser, säger Jonatan Alfvén.

Hjälper rädda andra flickor

Han berättade nyligen kvinnans hjärtskärande historia på LoveNepals Facebook-sida och inlägget har redan delats över 5 000 gånger.

I dagsläget bor Sarita på ett av organisationens hem i Nepal tillsammans med sina fyra barn, där hon även får vård och mediciner för de skador hon fått under tiden i sexindustrin.

– Doktorn säger att hennes skador på kroppen kommer ta två år att helt läkas, säger Jonatan Alfvén.

Kvinnan vill nu använda sin bakgrund och kunskap om sexhandeln för att hjälpa andra unga flickor som utsätts för samma tortyr som hon själv varit med om. För bara en vecka sedan deltog hon i en stor räddningsoperation tillsammans med LoveNepal där de kunde fria ytterligare nio flickor.

– Hon är fast besluten att rädda fler flickor, säger Jonatan Alfvén.

 

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag