Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hon våldtogs
20 000 gånger

Nu har Sarita, 32, köpts fri från sexhandeln - och kämpar för att hjälpa andra utsatta kvinnor. Foto: Skärmavbild/Facebook
Bilden är tagen i Nepal men kommer inte från staden där Sarita hölls som sexslav på en bordell. Foto: Colourbox

Hon har våldtagits 20 000 gånger sedan hon var 11 år.

Nu har den 32-åriga kvinnan - som av hjälporganisationen LoveNepal kallas Sarita - köpts fri från sexhandeln. Och nu kämpar hon för att hjälpa andra utsatta kvinnor.

– Det är en helt vansinnigt rå miljö dessa kvinnor befinner sig i, säger Jonatan Alfvén på LoveNepal.

När den nepalesiska flickan Sarita var elva år gammal blev hon såld som sexslav och hamnade sedan på en bordell i Indien.

Därefter följde en 21 år lång mardröm.

Män från hela världen har förnedrat och våldtagit henne uppskattningsvis 20 000 gånger - övergrepp som lett till åtta aborter och gett ärr som inte går att läka.

Men sedan svenska välgörenhetsorganisationen LoveNepal fick kontakt med Sarita för ett par år sedan har de kämpat för att hon ska kunna lämna bordellen. I höstas lyckades de till slut köpa henne fri.

– Vi blev alla chockade. Kunde de verkligen vara sant? Efter alla dessa försök. Glädjen fann inga som helst gränser, säger Jonatan Alfvén.

Hjälper rädda andra flickor

Han berättade nyligen kvinnans hjärtskärande historia på LoveNepals Facebook-sida och inlägget har redan delats över 5 000 gånger.

I dagsläget bor Sarita på ett av organisationens hem i Nepal tillsammans med sina fyra barn, där hon även får vård och mediciner för de skador hon fått under tiden i sexindustrin.

– Doktorn säger att hennes skador på kroppen kommer ta två år att helt läkas, säger Jonatan Alfvén.

Kvinnan vill nu använda sin bakgrund och kunskap om sexhandeln för att hjälpa andra unga flickor som utsätts för samma tortyr som hon själv varit med om. För bara en vecka sedan deltog hon i en stor räddningsoperation tillsammans med LoveNepal där de kunde fria ytterligare nio flickor.

– Hon är fast besluten att rädda fler flickor, säger Jonatan Alfvén.

 

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!