Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hon tröttnade på män – gifte sig med hunden

– Sheba är aldrig elak mot mig och hon är alltid lycklig, säger Amanda Rogers till ITV.Foto: ITV.
– Jag kunde inte tänka mig att jag ville ha något mer från en partner, säger hon.Foto: ITV.

LONDON. Det finns de som går ner på knä och friar till en annan människa.

Och så finns det de som friar – till sin hund.

Amanda Rodgers, 47, berättar nu om sitt ovanliga äktenskap med hunden Sheba.

– Jag kunde se när hon viftade på svansen att hon sa “ja”, säger hon till ITV.

Amanda Rodgers från södra London gifte sig för 20 år sedan med en man, men det äktenskapet varade bara i några månader. Men hon gav inte upp utan prövade lycka igen, fast den gången med en helt annan typ av partner.

Under en ceremoni i Split i Kroatien 2012 gifte hon sig med sin hund Sheba, som hon uppger att hon friade till på traditionellt sätt.

– Jag gick ner på knä och friade. Jag kunde se när hon viftade på svansen att hon sa “ja”, säger hon i en intervju med den brittiska tv-kanalen ITV:s ”This Morning”.

Berättar om sin lycka

Vid ceremonin närvarade omkring 200 personer. Hunden bar ett slags traditionell brudklänning, enligt Daily Mirror.

I tv-intervjun berättar Rodgers om sin lycka.

– Sheba hade funnits i mitt liv i flera år, fått mig att skratta och tröstat mig när jag kände mig nere. Jag kunde inte tänka mig att jag ville ha något mer från en partner, säger hon.

Bröllopet, som hölls för två år sedan, har inte skapat uppmärksamhet förrän nu och efter intervjun i ITV i morse har hennes ovanliga äktenskap skapat stor uppmärksamhet på bland annat Twitter.

"Inte riktigt rent lagligt"

Amanda Rodgers säger dock att hon inser att giftermålet aldrig kan betraktas som det mellan två människor.

– Jag vet att det inte är på riktigt rent lagligt att gifta mig med Sheba. Men det var ett fint sätt att visa vad hon betyder för mig. Sheba är aldrig elak mot mig och hon är alltid lycklig, säger hon till ITV.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.