Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hon slog och limmade fast dottern - får 99 års fängelse

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
23-åriga Elizabeth Escalona bryter ihop när hon frågas ut om det brutala misshandeln.
Foto: Tony Gutierrez

23-åriga Elizabeth Escalona slog sin dotter svårt och limmade fast hennes händer i väggen när hon vägrade gå på pottan.

Nu har flerbarnsmamman fått sin dom för den brutala misshandeln.

Straffet: 99 år i fängelse.

Misshandeln tog fart förra hösten då Elizabeth Escalona från Texas i USA tröttnade på att hennes tvååriga dotter krånglade när hon skulle gå på pottan. Den 23-åriga mamman har i förhör erkänt att hon sparkade sin dotter i magen och slog henne i huvudet med vad hon i förhören kallar för en "mjölkkanna". Efter misshandeln limmade hon fast dotterns händer i väggen med superlim.

Misshandeln ledde till medvetslöshet, och dottern fick stanna på sjukhus i en vecka. På sjukhuset kunde man konstatera att hon fått svåra blåmärken, hennes hjärna hade svällt, att hon hade brutit flera revben och att både lungorna och levern skadats vid misshandeln. Dessutom hade stora delar av huden av hennes händer slitits av då hon försökte komma loss från väggen, uppger nyhetsbyrån AP.

"Människa i spillror"

Elizabeth Escalona erkände att hon var skyldig till brottet, som rubriceras som barnmisshandel, i juli år. Bland annat hennes egen mamma, Ofelia Escalona, vittnade mot henne i rätten, då det är hon som har huvudansvaret för Elizabeths barn. Samtidigt har mormodern bett om en hänsynsfull behandling av sin dotter, vilket även 23-åringens advokat har hävdat:

– Hon var som en annalkande olycka. En människa i spillrorna av en svår barndom kantad av drogmissbruk, övergrepp och umgänge med medlemmar ur kriminella gäng, sade Escalonas advokat, uppger AP.

Domaren samtyckte dock inte, och höjde straffet, som tidigare var väntat att bli 45 års fängelse, till 99 års fängelse:

– Rekommendationen på 45 år var för en person som skulle ta ansvar för vad hon gjorde, och förstå vilken skada hon orsakade, sade domaren i sin slutplädering och förklarade att det långa straffet även är ett sätt att skydda Elizabeth Escalonas barn, upgger AP.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.