Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hon skulle rädda hundar – försvann i dödsvågen

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Den brittiska medborgaren Angela Glover, 50, omkom i den tsunami som orsakades av vulkanutbrottet i Tonga.
Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK
I lördags fick vulkanen Hunga Tonga-Hunga Ha'pai ett massivt utbrott på önationen Tonga, beläget i Stilla havet. Här syns utbrottet från en vädersattelit.
Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
Tsunamivågen orsakade skador så långt bort som på Nya Zeeland.
Foto: TANYA WHITE / AP TT NYHETSBYRÅN

Den brittiska medborgaren Angela Glover, 50, omkom i den tsunami som orsakades av vulkanutbrottet i Tonga. 

Enligt hennes familj försökte hon rädda sina hundar när tsunamivågen drog in på önationen, skriver Daily Mirror

I lördags fick vulkanen Hunga Tonga-Hunga Ha'pai ett massivt utbrott på önationen Tonga, beläget i Stilla havet.

Utbrottet täckte nationen i vulkanaska och orsakade förödelse vid strandområden. Ett större strömavbrott drabbade också ön, skriver nyhetsbyrån TT. Röda korset uppger att omkring 80 000 av landets 106 000 invånare kan vara berörda av utbrottet. 

Men då den kommunikationskabel, som förbinder landet med resten av landet, är skadad är informationen och kommunikationen från Tonga bristfällig, enligt TT. 

Försökte rädda hundarna

En av de som omkom i tsunamin, orsakad av utbrottet, var 50-åriga Angela Glover från Brighton i Storbritannien, rapporterar Daily Mirror.

Enligt hennes familj försökte hon rädda sina hundar när tsunamivågen drog in över Tonga. Hennes kropp ska även ha hittats av hennes man James. 

I ett inlägg på Facebook skriver familjen att hennes man hade hållit fast vid ett träd när Angela och hundarna fördes bort av tsunamivågen.

– Angela och James älskade sitt liv på Tonga och avgudade det tonganska folket. De älskade i synnerhet den tonganska kärleken till familjen och tonganska kulturen, säger hennes bror i ett uttalande till Sky News

Brodern uppger vidare att Angelas dröm alltid varit att simma med valar, vilket hon fick möjligheten att göra på önationen.

Angela Glover var även känd för sitt arbete med djurskydd i landet. 

Se även:

Man gripen efter överfallet på tunnelbanan i Bryssel.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.