Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hon skulle äntligen få träffa familjen – dödades av hundar

Här är ett annat tragiskt fall om en dödlig hundattack
Lucille Downer.
Foto: Polisen
Attacken inträffade i Rowley Regis nära Birmingham.
Foto: ANDREW FOX / EPA / TT

Efter månader i ensam coronakarantän skulle Lucille Downer, 85, äntligen få träffa sin familj igen, något hon verkligen såg fram emot.

Men bara fem dagar före återföreningen blev hon dödad av lösa hundar.

– Det är hjärtskärande, hela familjen är förstörd, säger en granne till The Sun.

Lucille Downer kände sig isolerad efter att ha behövt tillbringa större delen av coronapandemin på egen hand i sitt hus i staden Rowley Regis nära Birmingham. Men nu på onsdag skulle hon i alla fall få fira sin 86-årsdag med dottern och andra närstående.

– De hade planerat att träffas nästa vecka och ha ett litet kalas i trädgården med tårta. Men nu måste familjen planera en begravning istället. Ingen kan fatta hur detta kunde hända, säger grannen till The Sun.

”De bet henne i halsen”

Två lösa pitbullterrier smet in i Lucilles trädgård under långfredagen och attackerade henne. Hennes liv gick inte att rädda.

– De bet henne i halsen och släpade omkring den stackars kvinnan i trädgården. Det var fruktansvärt, säger en annan granne till The Sun.

”Vi kommer att sakna henne enormt”, skriver Lucilles familj i ett uttalande.

– Hon var en väldigt trevlig dam. Det som hände har chockat alla på vår gata, säger en tredje granne.

Hundarna har avlivats och en 43-årig man som misstänks ha haft hand om hundarna har häktats.

Kvinna blev attackerad av sex jakthundar

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.