Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hon skickade tillbaka adoptivbarnet - döms

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
En domstol i Tennesse har dömt Hansen att betala drygt en miljon kronor i skadestånd till Artyom Saveliev, 10.

Amerikanska Torry Hansen adopterade en pojke från Ryssland - men skickade tillbaka honom när hon tyckte att han bråkade.

Nu döms hon att betala miljonskadestånd till pojken.

Torry Hansen skapade skandalrubriker i april 2010 när hon satte sin ryska adoptivson Artyom Saveliev på ett plan till Moskva tillsammans med ett meddelande att han var stökig och att hon inte ville ha honom längre.

Nu har en domstol i Tennesse dömt Hansen att betala drygt en miljon kronor i skadestånd till Artyom Saveliev, 10, plus runt 7 000 kronor i månaden tills han fyller 18 år, skriver AP.

Hansen har flyttat till Kalifornien sedan händelsen och dök inte upp en enda dag under rättegången.

Låg på sjukhus i veckor

Artyom Saveliev låg på sjukhus i tre veckor efter att han skickats till Moskva. Han flyttades sedan till ett fosterhem och sedan till en annan institution.

Pengarna som han får nu kommer hjälpa till att betala för medicinsk vård.

Händelsen väckte ont blod mellan Ryssland och USA och Ryssland stoppade temporärt adoptioner till USA.

Adoptionsbyrån som hjälpt Hansen att adoptera Artyom Saveliev stämde henne för att avskräcka andra från att göra samma sak och för att visa Ryssland att man inte kan göra som hon gjorde utan att det får konsekvenser.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.