TV4:s nyhetsankare Anna Lindmarker släppte på banden och sjöng en grov sexsång om kungens snopp och pung med SVT:s reporter Karin Swärd från Kalla fakta som var utklädd till drottning Silvia i glittrig tiara.
TV4:s nyhetsankare Anna Lindmarker släppte på banden och sjöng en grov sexsång om kungens snopp och pung med SVT:s reporter Karin Swärd från Kalla fakta som var utklädd till drottning Silvia i glittrig tiara.

Hon sjöng om kungens pung

Publicerad
Uppdaterad
Så här har du aldrig sett de respekterade tv-profilerna förut.
I går släppte de hämningarna då SVT och TV4 höll en hemlig personalfest.
Mest jubel fick TV4:s nyhetsankare Anna Lindmarker när hon sjöng om kung Carl Gustafs snopp och pung.
Malou von Sivers rappade.
Lennart Ekdahl sjöng
I går kväll släppte de aktade tv-profilerna på SVT och TV4 hämningarna på en hemlig fest. I intim miljö på tv-festen drev de friskt med sig själva och varandra. TV4:s nyhetsankare Anna Lindmarker som annars uppträder strikt i tv-rutan sjöng ett bejublat nummer tillsammans med "Kalla faktas" reporter Karin Swärd som klätt ut sig till drottning Silvia.

"Monarkins trekant"

Tillsammans skämtade de om att Silvia inte alls var sur på Lindmarker och nu skulle de dela på kungen i en "Monarkins trekant". Och framförde en variant av örhänget "En sån karl" där de sjöng om kungens könsdelar. - Och i hans pinne finns det ett barnasinne, sjöng Lindmarker bland annat och rimmade på "kung" och "pung" till publikens stora glädje.

Hånade kollega

Innan dess hann den kände politiske reportern Lars Adaktusson håna kollegan Erik Fichtelius. - "Figge" ska starta ett nytt program som heter "Toppolitiker" och han har skrivit under på att inte publicera ett enda ord som Göran Persson sagt offentligt, raljerade Lars Adaktusson. På festen rockade även Lennart Ekdahl loss och bjöd på tunggung då han på sång och elgitarr tolkade Johnny Winter, Doobie Brothers och Rolling Stones i några riviga nummer.

Malou rappade

Men i den stora finalen kom tv-journalisten Malou von Sivers bjöd på vad som torde vara kvällens mest udda framträdande. I hiphoputstyrsel sprang hon upp på scenen och drog med publiken i en raplåt: - Yo yo, when I say "tv", you say "four"! Festen fortsatte till sent på natten och bland annat hann tv-kören utkädda till nunnor håna sina chefer Christina Jutterström och Jan Scherman.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag