Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hon prisas för sin blogg om cancer

På sin blogg "Vimmelmamman" har Lotta Gray berättat hur hon kämpar mot tjocktarmscancern. "Mina läsare är väldigt lojala. Det är jättemycket respons, både privat och i bloggen", säger Lotta. Här med sonen Lennox. Foto: Mikael Sjöberg
Lotta Gray har inspirerat och stärkt många genom att berätta om sin tjocktarmscancer. I dag belönas hon av Riksförbundet för mag- och tarmsjuka.
- Det är jätteroligt. Nu ser jag också fram emot en sommar utan cellgifter, säger Lotta Gray.
Kändisjournalisten Lotta Gray drabbades av cancer i maj 2008. Genom hennes blogg "Vimmelmamman" har läsarna sedan dess kunnat följa hennes liv med den allvarliga sjukdomen. Idag får hon ta emot ett tarmcancerpris av Riksförbundet för mag- och tarmsjuka.
- Det är jätteroligt. Syftet med min blogg har aldrig varit att bli ett ansikte för tjocktarmscancer men det är jätteroligt att man uppenbarligen kan skapa förändring, säger Lotta Gray.
Lotta var ett givet val för juryn.
- Hon var självklar. Hon har verkligen gjort någonting för sjukdomen genom sin blogg. Hon har satt det på kartan. Det är många som inte vet om att de har en tarmsjukdom, säger Lars Påhlman, professor i kirurgi och jurymedlem.

Nominerad av läsarna

Nomineringen fick Lotta tack vare läsarna på bloggen.
- Mina läsare är väldigt lojala. Det är jättemycket respons, både privat och i bloggen. Jag har valt att vara öppen med känslorna, många pratar nog inte om hur rädd man är för att dö.
Efter en tuff kamp mår Lotta i dag bättre och ser fram emot en sommar utan cellgiftsbehandling.

Har slutat med cellgifter

- Jag mår ganska bra. Jag gjorde en leveroperation för två månader sedan. Jag är trött efter ingreppet men jobbar på. Jag går inte på cellgifter nu så det ska bli jätteskönt att få en sommar utan det, säger hon.
Den nya utmaningen blir att komma tillbaka till livet.
- Jag går på kontroll var sjätte månad och ska göra det i fem år. Man måste försöka leva mellan kontrollerna och det är en konst.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!