Åsynen av Donald Trump fick Juli Briskman att koka – då höjde hon långfingret till hälsning. Foto: BRENDAN SMIALOWSKI / AFPÅsynen av Donald Trump fick Juli Briskman att koka – då höjde hon långfingret till hälsning. Foto: BRENDAN SMIALOWSKI / AFP
Åsynen av Donald Trump fick Juli Briskman att koka – då höjde hon långfingret till hälsning. Foto: BRENDAN SMIALOWSKI / AFP
Juli Briskman pekade finger åt president Trump.Juli Briskman pekade finger åt president Trump.
Juli Briskman pekade finger åt president Trump.
Donald Trump. Foto: AARON FAVILA / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNDonald Trump. Foto: AARON FAVILA / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Donald Trump. Foto: AARON FAVILA / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Hon pekade finger åt Trump – och fick 713 000 kronor

Publicerad

NEW YORK. Hon pekade finger åt president Trump. 

Fick sparken.

Och blev rik på kuppen.

Juli Briskman, 50, var ute och cyklade i Virginia när hon blev omkörd av president Trump och hans långa följe av bilar. Juli Briskman har berättat att åsynen fick henne att koka inombords och att hon höjde långfingret till hälsning utan att tänka sig för. 

Men ögonblicket fångades på bild av Vita husets fotograf och sen dröjde det inte länge innan bilden blev viral, skriver New York Post

Juli Briskman pekade finger åt president Trump.

Bilden spreds snabbt

När Juli Briskman upptäckte vilken spridning bilden fått gick hon in till sin chef för att bekänna att det var hon på bilden. Dagen efter fick hon sparken från sin kommunikationstjänst på företaget Akima LLC, som enligt New York Post är en underleverantör till staten. 

 

LÄS MER: Donald Trump Jr tog emot tips från Wikileaks

 

– De sa att de ville ”separera sig från mig”, säger Briskman till Huffington Post. 

Anledningen ska ha varit att deras anställda inte får framstå som "oanständiga eller obscena" på sociala medier, förklarar Briskman för Huffington Post. 

Donald Trump.Foto: AARON FAVILA / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Insamling tog fart

Men inget ont som inte har något gott med sig – för nu har en insamling tagit fart på sajten GoFoundMe i syfte att göra livet – åtminstone ekonomiskt – lite lättare för den numera arbetslösa tvåbarnsmamman. Hittills har 85 000 dollar, motsvarande 713 000 kronor samlats in. 

 

LÄS MER: Donald Trumps hyllning till "mördaren från Manila"

 

– Tack vare era generösa donationer har en tung börda lyfts från mina axlar, skriver Juli Briskman på sajten.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag