P-O Brogren har mött många personer i samma sits. Foto: Stefan Forsell
P-O Brogren har mött många personer i samma sits. Foto: Stefan Forsell

Hon missade en hyra - fick flytta till vandrarhem

Publicerad

Den 42-åriga kvinnan missade att betala 657 kronor på hyran. Tre månader senare tvingades hon och hennes 17-åriga dotter att flytta in på ett vandrarhem.

- De bara försvann, säger P-O Brogren på Hyresgäst­föreningen.

I juni förra året lät den 42-åriga ensamstående mamman i södra Stockholm av okänd anledning bli att betala en tiondel, 657 kronor, av sin månadshyra. Hyresvärden gick direkt till kronofogden.

- Mamman betalade inte in pengarna, överklagade inte och bad inte om hjälp. Antagligen öppnade hon inte brevet, säger P-O Brogren.

Han har träffat många liknande personer under sin tid på Hyresgästföreningen. Många är så problemtyngda att de blir apatiska.

15 september förra året vräktes kvinnan och hennes 17-åriga dotter från bostaden.

De första dagarna hamnade de på ett vandrarhem.

- Jag talade med kvinnan dagarna efter att de flyttat men hon orkade inte ta tag i någonting, säger P-O Brogren.

- De blev några av de här personerna som hamnar rakt ut på gatan efter en vräkning och bara försvinner.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag