Hon kräver 420 000 i veckan i skilsmässan

Publicerad
Uppdaterad
Svenska grevinnan Marie Douglas-David vill skilja sig från sin 30 år äldre amerikanske make.
Hon kräver att kunna fortsätta med sin svindyra livsstil.
Det betyder utgifter på 420000 kronor - i veckan.
Världen är i ekonomisk kris. Men Marie Douglas-David, 36, skäms inte för sina dyra vanor.
Den före detta investment-bankiren kräver blivande exmaken George David, 66, på sanslösa belopp för sina påstådda omkostnader.

Han är ännu värre
Hennes advokater har även redovisat summorna i detalj.
Som att grevinnan gör av med 63000 kronor på resor, 35000 kronor för kläder, och 7900 kronor för hår- och hudvård - i veckan.
Men maken är ännu värre på att bränna pengar.
Enligt dokument som lämnats in till domstolen ligger hans utgifter på 1,6 miljoner kronor - i veckan.
Tillsammans levde makarna också ett galet lyxliv. I företagets jetplan eller ombord på yachten tog de sig bland annat till platser som Kina, Tyskland, Paris, London, Bahamas och S:t Tropez på franska Rivieran.

338 miljoner räcker inte
Men romansen - de gifte sig 2002 - tog snabbt slut.
Enligt en överenskommelse ska svenska Marie få 338 miljoner kronor vid en skilsmässa. Men det räcker alltså inte.
George David, styrelseordförande för företaget United technologies, är god för 2,6 miljarder kronor.

Vill vara med maken
Marie Douglas-David har förklarat i domstol att hon gjort allt för att få äktenskapet att fungera:
- Jag ville tillbringa mer nätter i säng med min make.
Även mamma Birgitta Douglas var med i rätten:
- Det har varit en hemsk tid. Han var så trevlig i början. Han till och med bad om hennes hand när de förlovade sig. Allt har varit hemskt för henne.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag