Linda Nurk. Foto: Photo by Anschul
Linda Nurk. Foto: Photo by Anschul

Hon kan göra Maddes bröllopsklänning

Publicerad

Prinsessan Madeleine tros välja en svenskdesignad brudklänning, berättar en person inom den svenska modebranschen för Expressen.se.

Designern som uppges ha skapat Madeleines bröllopsklänning är svenska Linda Nurk.

– Men jag kan inte kommentera någonting angående hennes bröllop nu, säger Linda Nurk till Expressen.se.

– Jag vill att det ska bli en överraskning för alla den dagen i kyrkan, sa prinsessan Madeleine när Expressen.se mötte henne i New York.

I dag är det exakt en månad kvar tills det är dags för prinsessan Madeleine att skrida uppför altargången tillsammans med Chris O'Neil.

Men redan nu kan Expressen berätta om ryktena som florerar kring vem som har skapat klänningen Madeleine kommer att bära på sin stora dag.

Länge trodde många svenskar i modebranschen att det skulle bli Pär Engsheden, som skapade kronprinsessan Victorias bröllopsklänning, skulle få äran att skapa även prinsessan Madeleines bröllopsklänning.

Men han dementerar de spekulationerna.

– Nej, nej. Den äran har jag inte fått den här gången, säger Pär Engsheden med ett skratt.

"Kan inte kommentera"

I stället spekuleras det, enligt uppgift till Expressen.se, om svenska Linda Nurk.

Hon kan ha fått den stora äran att skapa klänningen prinsessan Madeleine ska bära då hon säger "ja" till Chris O'Neil.

Men designern är väldigt förtegen om spekulationerna.

– Men jag kan inte kommentera någonting angående hennes bröllop nu, säger Linda Nurk när Expressen når henne.

"Ska bli en överraskning"

Prinsessan Madeleine fick på onsdagen under rundresan med kungaparet frågan av Expressen.se om sin bröllopsklänning och att Linda Nurk har designat den.

När Expressen.se träffade prinsessan i New York sa hon:

– Jag vill inte kommentera det.

Hon tillade snabbt:

– Jag vill att det ska bli en överraskning för alla den dagen i kyrkan.

På frågan om bröllopsklänningen är klar skrattade prinsessan och sa:

– Det hoppas jag.

Bakgrund hos Chanel och Givenchy

Linda är sedan tidigare varit en av prinsessan Madeleines favoritdesigners och har de senaste fem åren skapat två av prinsessan Madeleines nobelklänningar; den gröna skapelsen med svarta spetsränder från 2009 och en snedskuren bordeauxröd sammetsklänning som hon bar år 2007. Hon ska även, enligt obekräftade uppgifter till Svenska Dagbladet, ha skapat den förgätmigej-blå chiffongklänning med pärlbroderat liv som prinsessan Madeleine bar på storasystern Victorias bröllop.

Den stockholmsbaserade designern Linda Nurk är 37 år gammal och har en bakgrund hos två av världens mest framgångsrika modehus: Givenchy och Chanel, där hon har arbetat som assistent. Numera driver hon det egna märket Lick my Label.

Bertil Ternert, informationschef vid hovet, blir överraskad när Expressen.se ställer frågan om Madeleines bröllopsklänning:

– Jag vet faktiskt, uppriktigt sagt, inte vem som gör den, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag