Hon kan göra Maddes bröllopsklänning

Linda Nurk.
Foto: Photo by Anschul

Prinsessan Madeleine tros välja en svenskdesignad brudklänning, berättar en person inom den svenska modebranschen för Expressen.se.

Designern som uppges ha skapat Madeleines bröllopsklänning är svenska Linda Nurk.

– Men jag kan inte kommentera någonting angående hennes bröllop nu, säger Linda Nurk till Expressen.se.

– Jag vill att det ska bli en överraskning för alla den dagen i kyrkan, sa prinsessan Madeleine när Expressen.se mötte henne i New York.

I dag är det exakt en månad kvar tills det är dags för prinsessan Madeleine att skrida uppför altargången tillsammans med Chris O'Neil.

Men redan nu kan Expressen berätta om ryktena som florerar kring vem som har skapat klänningen Madeleine kommer att bära på sin stora dag.

Länge trodde många svenskar i modebranschen att det skulle bli Pär Engsheden, som skapade kronprinsessan Victorias bröllopsklänning, skulle få äran att skapa även prinsessan Madeleines bröllopsklänning.

Men han dementerar de spekulationerna.

– Nej, nej. Den äran har jag inte fått den här gången, säger Pär Engsheden med ett skratt.

"Kan inte kommentera"

I stället spekuleras det, enligt uppgift till Expressen.se, om svenska Linda Nurk.

Hon kan ha fått den stora äran att skapa klänningen prinsessan Madeleine ska bära då hon säger "ja" till Chris O'Neil.

Men designern är väldigt förtegen om spekulationerna.

– Men jag kan inte kommentera någonting angående hennes bröllop nu, säger Linda Nurk när Expressen når henne.

"Ska bli en överraskning"

Prinsessan Madeleine fick på onsdagen under rundresan med kungaparet frågan av Expressen.se om sin bröllopsklänning och att Linda Nurk har designat den.

När Expressen.se träffade prinsessan i New York sa hon:

– Jag vill inte kommentera det.

Hon tillade snabbt:

– Jag vill att det ska bli en överraskning för alla den dagen i kyrkan.

På frågan om bröllopsklänningen är klar skrattade prinsessan och sa:

– Det hoppas jag.

Bakgrund hos Chanel och Givenchy

Linda är sedan tidigare varit en av prinsessan Madeleines favoritdesigners och har de senaste fem åren skapat två av prinsessan Madeleines nobelklänningar; den gröna skapelsen med svarta spetsränder från 2009 och en snedskuren bordeauxröd sammetsklänning som hon bar år 2007. Hon ska även, enligt obekräftade uppgifter till Svenska Dagbladet, ha skapat den förgätmigej-blå chiffongklänning med pärlbroderat liv som prinsessan Madeleine bar på storasystern Victorias bröllop.

Den stockholmsbaserade designern Linda Nurk är 37 år gammal och har en bakgrund hos två av världens mest framgångsrika modehus: Givenchy och Chanel, där hon har arbetat som assistent. Numera driver hon det egna märket Lick my Label.

Bertil Ternert, informationschef vid hovet, blir överraskad när Expressen.se ställer frågan om Madeleines bröllopsklänning:

– Jag vet faktiskt, uppriktigt sagt, inte vem som gör den, säger han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.