Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hon kan få Stora journalistpriset

- Jag blev så otroligt överraskad. Jag är helt överlycklig! säger Linda Skugge. Alla de nominerade uppifrån vänster: Sven Bergman, Joachim Dyfvermark, Nahid Persson, Evin Rubar, Maciej Zaremba, Fredrik Laurin, Anna von Brömssen, Marie Branner, Knut Kainz Rognerud, Pontus Schultz, Zanyar Adami och Linda Skugge.
Expressen-krönikören och bloggaren Linda Skugge har nominerats till Stora journalistpriset i klassen Årets förnyare.
- Jag blev så otroligt överraskad. Jag är helt överlycklig! säger Linda Skugge till Expressen.se.

FAKTA

Här hittar du Lindas krönikor

Lindas blogg på Expressen.
se

I dag offentliggjordes nomineringarna till Stora journalistpriset som delas ut i slutet av november. Priset delas ut i fyra klasser; Årets avslöjande, Årets berättare, Årets förnyare och Lukas Bonniers Stora journalistpris. I klassen Årets förnyare nominerades Expressens Linda Skugge. - Jag har inte hunnit berätta det för någon än, nu ska jag ringa och berätta för min familj, säger en överlycklig Linda Skugge till Expressen.se. Linda Skugge nomineras "För hennes blogginspirerade publikdialog i Nerikes Allehanda och Expressen, samt för hennes förmåga att skildra vardagen och locka unga kvinnor göra sina röster hörda", enligt nämndens motivering. Priset delas ut för att främja goda yrkesprestationer inom journalistiken. De två som nominerades i klassen Årets förnyare förutom Linda Skugge Pontus Schultz, Att:ention och Zanyar Adami, Gringo. Här är årets nomineringar: Årets berättare Nahid Persson, SVT Dokumentär, "Prostitution bakom slöjan". Motivering: För att hon med stort personligt mod skildrar kvinnoförtryck och dubbelmoral i den muslimska världen. Marie Branner och Anna von Brömssen, Göteborgs-Posten, "Sebbe visste att han snart skulle dö". Motivering: För ett unikt reportage där läsaren får följa något så smärtsamt som ett barns dödskamp, skildrad med värdighet och värme. Maciej Zaremba, Dagens Nyheter, "Du gamla, du sjuka". Motivering: För att han med ett nyskapande berättande genomlyser en av vår tids största och svåraste, politiska och samhällsekonomiska frågor. Årets förnyare Pontus Schultz, Att:ention. Motivering: För att han ständigt pånyttföder affärsjournalistiken i olika skepnader, nu senast genom Att:ention. Linda Skugge, bloggen i Nerikes Allehanda och Expressen. Motivering: För hennes blogginspirerade publikdialog i Nerikes Allehanda och Expressen samt för hennes förmåga att skildra vardagen och locka unga kvinnor att göra sina röster hörda. Zanyar Adami, Gringo. Motivering: För att han med värme och humor öppnar en arena för det unga och multikulturella Sverige, förvandlar förorten till centrum och bidrar till att journalistiken berikas både språkligt och ämnesmässigt. Årets avslöjande Knut Kainz Rognerud, Dagens Nyheter, "Anna Johansson-Visborgs stiftelse". Motivering: För sin serie artiklar där han steg för steg avslöjar en härva av lögner inom en korrumperad del av fackföreningsrörelsen. Fredrik Laurin, Joachim Dyfvermark och Sven Bergman, Kalla Fakta, TV 4 "Utvisningen av egyptierna". Motivering: Trots alla försök till mörkläggning, har de med sin fortsatta granskning avslöjat hur regeringen brutit både mot egna principer och internationell rätt. Evin Rubar, Dokument inifrån, SVT "Könskriget". Motivering: För hennes reportage om kvinnojourerna och extremfeminismen, som både avslöjade allvarliga missförhållanden inom makten och skapade en omfattande samhällsdebatt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.