Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hon jagas av häxor

Den avhoppade häxan Fatima Alm hotas med skadestånd på 100 000 kronor. Men överstehäxan Qinna Blomgren vägrar nu kommentera Häxrikets agerande.Foto: Kenneth Larsson
GUALÖV. Det ska fan vara häxa i Skåne, åtminstone är det vad Fatima Alm i Gualöv nu fått erfara.
Hon sa ju nyligen upp sig om telefonhäxa, anställd av Häxriket i Norden HB i Åhus. Detta eftersom Fatima tjänade alldeles för dåligt på att spå folk per telefon.
- Dessutom fick man jobba alldeles för långa pass, det gick inte att ha ett sådant jobb, säger Fatima.
Hon fick jobbet som häxa via arbetsförmedlingen men har inte skrivit under några som helst anställningsavtal eller kontrakt. Däremot har Fatima gått en kurs i konsten att spå med Tarotkort i Häxrikets regi.

Tjänade för dåligt

Arbetet går sedan ut på att ett antal häxor i sina hem svarar på betaltelefonsamtal från folk som vill bli spådda.
- På en månad fick jag bara 42 samtal, det kan man inte leva på.
Men i samband med att Fatima sa upp sig hotades hon både med jurist och skadestånd på 100000 kronor.
KvP skrev om det ovanliga arbetsrättsfallet 3 september och i en kommentar då förklarade överstehäxan själv, Qinna Blomgren, att Fatima hade sagt upp sig på ett felaktigt sätt. Hon hade inte kontaktat överstehäxan utan nöjt sig med att säga upp sig till Häxrikets jourhäxa...

Betalar inget skadestånd

- Efter artikeln har Häxriket jagat mig med nya hot. Man har skickat ett rekommenderat brev till mig men det har jag vägrat att ta emot. Jag har också fått veta att deras jurist vill ha tag på mig, säger Fatima.
- Men jag är inte rädd för dem. Jag har ju inte skrivit på några avtal. Och de kan komma hem här och leta i ogräset efter pengar till skadestånd. Jag har inga pengar och tänker inte betala något till dem.
KvP har tagit kontakt med överstehäxan Qinna Blomgren igen som den här gången är mycket fåordig om varför företaget fortsätter att jaga Fatima Alm.
- Inga kommentarer alls, säger Qinna Blomgren.
Häxjakten går vidare.