Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hon impulsköpte hus - utan att sambon visste

Tre boenden, fyra bilar, sju barn, samt skulder hos Kronofogden. Trots att ingen av dem har fast heltidsjobb.

I kvällens "Lyxfällan" på TV3 experterna att rädda paret Helena och Peters privatekonomi och liv.

– Det blir lite tokigt, sammanfattar Peter sitt och Helenas köpbeteende.

Paret Helena och Peter bor i norra Sverige med sina sju barn. De bor i ett stort hus som Helena spontanköpte för att överraska Peter, men huset har kostsamma fel. Samtidigt som de även har två lägenheter som gör att den totala boendekostnaden varje månad blir skyhög.

Lägg till att de har fyra bilar, att Helena har en förkärlek för att spontanshoppa och att de gärna unnar sig lyxmat och dyrbara småköp.

Tär på relationen

Och den slutliga detaljen - ingen av dem har ett fast heltidsjobb utan arbetar deltid som lastbilschaufförer.

– Det blir lite tokigt, sammanfattar Peter sitt och Helenas köpbeteende.

Detta beteende har gjort att båda har hamnat hos Kronofogden. En situation om inte bara tär på privatekonomin, utan även relationen.

I kvällens avsnitt av "Lyxfällan" på TV3 kan man se hur experterna Patrick Grimlund och Magnus Hedberg försöker rädda parets liv.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.