Hon hjälpte Epstein att hitta offer – hålls gömd

Prins Andrew ska ha bett Maxwell om hjälp när han skulle tala ut om anklagelserna.
Ghislaine Maxwell hade en romantisk relation med Jeffrey Epstein på 90-talet.
Foto: EVAN FALK / REX/IBL
Jeffrey Epstein tog sitt liv i augusti 2018.
Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
Prins Andrew har avsagt sig alla kungliga uppdrag.
Foto: STELLA PICTURES/NEWSPIX INTERNATIONAL
Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK

Societetsdamen Ghislaine Maxwell utreds av FBI för samröre med Jeffrey Epstein, skriver Reuters.

Hon har anklagats för att ha hjälpt finansmannen att hitta sina sexbrottsoffer.

Nu uppger en källa för Page Six att Maxwell skyddas av ”mäktiga kontakter” i Israel.

Ghislaine Maxwell, 58, är det yngsta barnet till den framlidne mediemogulen Robert Maxwell.

Maxwell har anklagats för att ha hjälpt Jeffrey Epstein att hitta sina offer, något hon själv konsekvent har förnekat enligt tidningen Page Six

Enligt insatta källor utreds Maxwell av FBI, rapporterade Reuters i slutet på december. Hon har dock inte delgivits misstanke om brott.

Maxwell och Epstein hade en flera år lång kärleksrelation på 90-talet. Hur relationen sett ut efter det är oklart, men de ska ha behållit kontakten.

Maxwell är även nära vän till den skandalomsusade prins Andrew och ska ha introducerat Epstein för honom.

Detta har hänt: Jeffrey Epstein och prins Andrew

• I augusti offentliggjorde en amerikansk domstol över 2 000 dokument med anklagelser om påstådda övergrepp på minderåriga flickor som ska ha begåtts av affärsmannen Jeffrey Epstein.

• Han riskerade 45 år i fängelse och hängde sig i sin häktescell den 10 augusti. 

• Efter hans dödsfall började bilder på Jeffrey Epstein och prins Andrew cirkulera. Deras vänskap blev ifrågasatt, särskilt då prinsen umgicks med Jeffrey Epstein också efter att affärsmannen dömts för sexbrott. 

• Virginia Roberts, numera Guiffre, har trätt fram och menar att hon är ett av Jeffrey Epsteins offer. Hon påstår också att prins Andrew hade sex med henne flera gånger när hon var 17 år. 

• Prins Andrew bemötte anklagelserna i en intervju i BBC som blev starkt kritiserad. Prinsen sa bland annat att han ”aldrig riktigt festat”, trots att han syns på fler festbilder. På en bild syns han med armen runt Virginia Roberts. Prins Andrew påstår att bilden fejkad. 

• Efter intervjun har prins Andrew tagit paus från sina kungliga uppdrag. 

Källa: Maxwell skyddas i Israel

Nu uppger en källa för Page Six att Ghislaine Maxwell är ”skyddad”. 

– Hon och Jeffrey var viktiga för flera utländska regeringar. De sålde information om mäktiga människor som fastnade i hans nät, alltså i hans hus, säger källan till tidningen.

Källan menar vidare att Maxwell inte befinner sig i USA utan flyttar runt mellan olika platser.

– Ibland är hon i Storbritannien, men oftast i andra länder, som Israel. Där har hon mäktiga kontakter som har försett henne med säkra boenden och beskydd.

Källan fortsätter:

– Om den amerikanska regeringen verkligen var intresserad av att ta in Ghislaine skulle skattemyndigheten ha tittat på hennes deklarationer och inkomsten hon kan ha fått av Epstein och eventuellt några av hans mäktiga partners.

Enligt källan till Page Six blev Maxwell ombedd av prins Andrew att träda fram i offentligheten och försvara honom mot anklagelserna. Maxwell ska dock ha vägrat, vilket tvingade prinsen att ensam ställa sig framför BBC:s tv-kameror. Det slutade i katastrof – prinsen avsade sig alla kungliga uppdrag och dottern Beatrice grät i flera dagar.

Mystiska spionkopplingarna

Det är inte första gången Jeffrey Epstein knyts till utländska underrättelsetjänster.

Enligt Daily Mail har seglivade rykten gjort gällande att Epstein i hemlighet filmade sina rika och mäktiga vänner när de hade sex med minderåriga flickor. Syftet var att utpressa personerna alternativt sälja materialet till utländska säkerhetstjänster.

Samtidigt påstås Ghislaine Maxwell och hennes familj ha kopplingar till den israeliska säkerhetstjänsten Mossad. Enligt Daily Mail är kopplingarna väldokumenterade. 

När Ghislaines pappa Robert Maxwell satt i det brittiska parlamentet rapporterades han ha kopplingar till både landets egen underrättelsetjänst, KGB och Mossad. Brittiska tjänsteman misstänkte honom då för att vara dubbel- eller trippelagent. 

Både Israels premiärminister och flera Mossad-toppar deltog i Robert Maxwells begravning i Jerusalem 1991.


Kvinnorna talar ut – efter anklagelserna mot Epstein:

Kvinnorna vittnar om Jeffrey Epsteins övergrepp.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.