Hon har fått nog av fnissande gubbar

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Katriina Flensburg med grannarna Emil Franzén, Joakim Andersson Franzén och Arvid Franzén.
Foto: WALLERSTEDT MIKAEL

Gubbarna ler extra brett när tjejerna i Fjuckby presenterar sig.

Nu har ortens kvinnor fått nog.

- Vi är trötta på alla könsrelaterade associationer, säger Katriina Flensburg, 48.

Strax norr om Uppsala ligger lilla samhället Fjuckby med omkring 60 invånare. Byborna vill inte skämmas varje gång de berättar var de bor. Därför kräver 21 ortsbor, genom Katriina Flensburg, att namnet ändras till det mer neutrala Fjukeby. - Det är tröttsamt helt enkelt. Vi vill inte att bynamnet hamnar i fokus när vi har kontakter med andra människor

Yngre mest besvärade

  Mest besvärad blir den yngre generationen, oftast kvinnorna, enligt Flensburg. Katriina Flensburg.Den äldre manliga generationen tycker att det är roligt. Det betraktar jag som gubbhumor. Vad är det folk tänker på när de hör Fjuckby? - "Jucka", tror jag att man associerar med. Men det ser mörkt ut med namnbytet. - Jag tror inte att det finns belägg för att ändra namnet i det här fallet, säger Muriel Bjureberg vid Lantmäteriet.

FAKTA

Hej! Du har kommit till en av de tio nya lokala sajterna på expressen.
se.
Här rapporterar vi om senaste nytt i staden och blandar det med spännande bloggar, lokal radio och en rad spännande mobila tjänster.
Här till vänster kan du välja den stad som bäst passar dig.
Har du ris eller ros? Är det något som saknas eller kunde göras bättre? Mejla oss på lokalt@expressen.
se

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.