Hon försökte spränga sina barn på E20

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Här förs den misstänkta kvinnan till rätten.
Foto: Richard Storm
Kvinnan förs hit till Örebro tingsrätt där häktningsförhandlingarna hålls.
Foto: Lisa Mattisson
Kvinnan i rätten.
Foto: Richard Ström

Kvinnan sköt ihjäl sina föräldrar när hon var 14 år. 

Nu misstänks hon ha försökt spränga sig själv och sina barn i luften på E20 i Örebro, enligt Aftonbladet. 

– En kvinna sitter anhållen misstänkt för mordförsök, säger Kristina Borg, förundersökningsledare i Örebro, till Expressen.se.

På eftermiddagen häktades hon på sannolika skäl misstänkt för mordförsök. 

Det var på fredagsförmiddagen som en kvinna kom in med två yngre personer till akuten i Örebro, skriver Nerikes Allehanda. 

Alla tre hade brännskador på kroppen och polisen fattade misstankar om brott mot kvinnan. 

– Det fanns sådana omständigheter att starta en förundersökning mot kvinnan, sa Jörgen Westlin på Örebropolisen till tidningen. 

Kvinnan misstänks nu på sannolika skäl för mordförsök och häktningsförhandling hålls under söndagen. 

– Hon sitter anhållen misstänkt för försök till mord, säger Kristina Borg, förundersökningsledare i Örebro, till Expressen.se och fortsätter: 

– Vi är ombedda att inte säga något om det här fallet.

Klockan 13.00 på söndag hölls häktningsförhandlingen i Örebro tingsrätt. Strax före fördes hon till tingsrätten av polisen med en blå jacka över huvudet. Åklagaren yrkade på häktning på sannolika skäl misstänkt för mordförsök, förhandlingen skedde bakom stängda dörrar. Häktningsdomaren gick på åklagarens linje och kvinnan är nu häktad med restriktioner. 

Sköt ihjäl föräldrarna när hon var 14 år

Aftonbladet skriver att kvinnan misstänks ha försökt spränga sig själv och sina barn på E20 genom att öppna en gasoltub som kvinnan hade med sig i bilen. 

Enligt Sveriges Radio inträffade mordförsöket på E20 mellan Mariestad och Örebro. 

Det är oklart hur kvinnan ställer sig till anklagelserna. 

Aftonbladet skriver att samma kvinna sköt ihjäl sina föräldrar när hon var 14 år. Kvinnan erkände efter en tid och valde tillsammans med sin bror att berätta om den tragiska bakgrunden till händelsen. Enligt Aftonbladet ska kvinnan ha sagt att hon utsatts för sexuella övergrepp från pappan som även mamman ska ha känt till, och en dag bestämde hon sig för att ta sitt liv men sköt då i stället ihjäl föräldrarna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.