Hon företräder kvinnan som anmält Hanif Bali

Hanif Bali intervjuades förra veckan av Expressens Nina Svanberg om anklagelserna som riktats mot honom.
Den 17-åriga kvinna som anmält honom företräds nu av den välkända advokaten Silvia Ingolfsdottir Åkermar
Foto: BERTIL ENEVÅG ERICSON / TT / TT NYHETSBYRÅN
Hanif Bali har inte delgivits misstanke om brott och har därmed ingen offenlig försvarare utsedd och har inte förhörts i utredningen.
Foto: SVEN LINDWALL
Hanif Bali själv nekar till anklagelserna och säger i en tidigare intervju med Expressen att han har ”gott om bevis” på att han är oskyldig
Foto: SVEN LINDWALL

En utredning om misstänkt sexbrott pågår nu mot riksdagsledamoten Hanif Bali.

Den 17-åriga kvinna som anmält honom företräds nu av den välkända advokaten Silvia Ingolfsdottir Åkermark som specialiserar sig på sexualbrott, övergrepp mot barn och våld i nära relationer och ofta anlitas som expert i olika sammanhang. 

Bali har inte delgivits misstanke om brott och har därmed ingen offentlig försvarare utsedd. 

Efter Expressens avslöjande om moderate riksdagsledamoten Hanif Bali har en förundersökning om utnyttjande av barn för sexuell posering inletts av åklagare. 

Hanif Bali har tagit en paus från det politiska arbetet. Utredningen gäller brott mot en tonårsflicka i Moderaternas ungdomsförbund Muf som polisanmält Bali.

Bali inte delgiven misstanke om brott 

Hanif Bali har inte delgivits misstanke om brott och har därmed ingen offentlig försvarare utsedd och har heller inte förhörts i utredningen.

Den 17-åriga flickan hördes av polis under gårdagen enligt domstolshandlingar. 

Hon företräds av advokaten Silvia Ingolfsdottir Åkermark. Enligt Silvia Ingolfsdottir Åkermark vill hennes klient nu att alla kontakter med media ska gå genom henne men hon vill inte kommentera utredningen eller hur hennes klient mår i dag.

Profilerad brottsmålsadvokat 

Silvia Ingolfsdotter Åkermark är en profilerad brottsmålsadvokat som tagit sig an flera stora mål som gäller människohandel, koppleri och utnyttjande av barn genom köp av sexuell handling. Hon anlitas ofta som föreläsare och juridisk expert i olika mediesammanhang. 

I en intervju med Sydsvenskan och HD berättar den 17-åriga flickan att de hade haft kontakt och träffats, bland annat hemma hos Hanif Bali.

– Alltså, jag märkte ju att han ville ha sex med mig och då sa ju jag till honom att jag är oskuld för jag har inte velat ha sex med någon om det inte är rätt person. Och då sa han ”jag tror att jag skulle kunna vara en bra första”, berättar hon i Sydsvenskan. 

Hanif Bali själv nekar till anklagelserna och har i en intervju med Expressen sagt att han har ”gott om bevis” på att han är oskyldig men att han inte vill gå in på exakt vad av respekt för den 17-åriga flickans integritet. 

Chefsåklagare Maria Sterup vill inte kommentera utredningen i nuläget.

Hanif Bali intervjuades av Expressens Nina Svanberg förra veckan om anklagelserna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.