Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hon föddes på ett tåg – nu får hon gratis tågresor i 25 år

Uppdatera dig på de senaste utrikeshändelserna.
På grund av den unika födseln kommer den nyfödda flickan få resa gratis under hela sin barndom – och ända fram tills hon fyller 25 år. (Tåget på bilden har inget med den aktuella händelsen att göra). Foto: COLOURBOX

Den gravida kvinnan satt på ett tåg när hennes barn plötsligt var redo att komma ut. Som tur var fanns en läkare och två sjuksköterskor bland passagerarna och kunde hjälpa till att förlösa den lilla flickan.

Efter den lyckade födseln ombord välkomnade tågbolaget den nyfödda till världen genom att ge henne gratis tågresor tills hon blir 25 år.

Emma Tote arbetade ombord på tåget som kör mellan Galway och Dublin på tisdagen när hon plötsligt hörde en kvinna skrika inne på toaletten, skriver irländska RTE. När Emma gläntade på dörren såg hon direkt att den unga kvinnan där inne var på väg att föda. Hon informerade tågföraren, ringde ambulans och ropade ut i högtalarna och frågade om det fanns någon sjukvårdspersonal ombord. 

LÄS MER: Här börjar hon föda i bilen – då tar sonen upp mobilen

Snart kom en läkare och två sjuksköterskor till undsättning. Samtidigt hjälpte tågpassagerare till med jackor och filtar, så att kvinnan kunde föda mer privat. 

”Det vackraste ögonblicket”

Sjuksköterskorna höll den födande kvinnans hand och räknade tiden mellan värkarna samtidigt som läkaren ordnade fram handskar och vid 17-tiden kom en liten frisk flicka till världen.

– Jag var så glad när jag såg den lilla bebisen. Ögonblicket när hon tog sitt första andetag var det vackraste ögonblicket någonsin, berättar Emma Tote.

En talesperson för det irländska tågbolaget Iarnród Éireann säger nu att de är så tacksamma över att personalen och passagerare ombord kunde assistera vid födseln så att mamman säkert kunde föda sin dotter ombord. 

På grund av den unika födseln kommer den nyfödda flickan därför få resa gratis under hela sin barndom – och ända fram tills hon fyller 25 år.

LÄS MER: Bebis föddes på flyg – får resa gratis livet ut