Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MobilTabletDator
Premium:

Hon flydde sitt bröllop – åkte taxi i 24 timmar

En 18-årig blivande brud luras till en rysk delrepublik och ropar på hjälp genom att kontakta Södertäljepolisen på Instagram.

Alla i hennes familj vet att hon ska gifta sig med en släkting – utom bruden själv.

Via en dygnslång taxifärd lyckas hon fly bröllopet.

Nu möts familjen i en svensk rättssal.

En 15-årig lillebror gråter och skyller på bruden. Släktingar utanför rättssalen försöker övertala medier att inte tro henne.

Det är första gången en ny brottsrubricering mot tvångsäktenskap prövas.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

• Dela din prenumeration med upp till 3 personer

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.