Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hon flög till Peru för kärleken – mördades för sina organ

Senaste nyheterna med Expressen TV.
Läkarstudenten Juan Villafuerte misstänks för mordet på Blanca Arellano.
Foto: El Comercio / TT NYHETSBYRÅN

Blanca Arellano, 51, trodde att hon träffat kärleken online.

Så i somras tog hon beslutet – och flög från Mexiko till Peru för att träffa läkarstudenten Juan Villafuerte. 

Nu är han gripen för att ha mördat henne och skördat hennes organ. 

Blanca Arellano och Villafuerte lärde känna varandra online. Efter flera månaders samtal över nätet bestämde hon sig för att våga ta steget och flyga från sitt hem i Mexiko till Lima i Peru och sedan vidare till Huacho, där Villafuerte studerar till läkare. 

Det var i slutet av juli hon berättade för sin släkt om kärleksresan, skriver Independent. Den 7 november berättade hon i ett samtal till sin brorsdotter Karla att allt gick bra. Sen slutade hon höra av sig.

Familjen blev snabbt orolig och fem dagar senare twittrade Karla Arellano:

”Jag trodde aldrig att jag skulle hamna i den här situationen, men i dag ber jag om er hjälp att sprida den här posten för att hitta en av de mest älskade och viktiga personerna i mitt liv. Min faster Blanca Olivia Arellano Gutiérrez försvann måndagen den 7 november i Peru, hon är av mexikanskt ursprung, vi fruktar för hennes liv”.

Karla berättar vidare att hon blivit misstänksam när Villafuerte hävdade att Blanca lämnat honom och åkt hem till Mexiko.

”Jag kunde inte ge henne det liv hon ville ha”, uppger Karla att läkarstudenten påstod.

Att Blanca skulle ha gett sig av på det sättet, utan att meddela sin familj, trodde inte Karla på. 

”Han är den enda kontakt vi har och den sista person som såg min faster Blanca i livet. Fram till nu har han inte velat samarbeta”, skrev Karla vidare. 

Misstänks för handel med mänskliga organ

Strax därpå började peruansk polis utreda försvinnandet. Man kunde snabbt koppla ihop det med kroppsdelar som hittats i runtomkring Huacho. Den 10 november hittades ett finger, med fingertopparna avskurna, men med en silverring kvar. Ringen gjorde att familjen kunde identifiera Blanca Arellano. Dagarna som följde gjordes fler obehagliga fynd: Ett huvud, med ansiktet avskuret. En arm. En bröstkorg – där alla organ avlägsnats. 

Den 17 november greps Villafuerte för mordet på Blanca Arellano. Han misstänks också för handel med mänskliga organ. 

Enligt tidningen El Popular började Villafuerte posta klipp på TikTok dagarna efter Arellanos försvinnande – klipp där det ser ut som att han dissekerar mänskliga organ. Blodspår ska också ha hittats i hela Villafuertes bostad.

”Vi har inga ord för att uttrycka vad vi känner”, skriver Karla Arellano på Twitter.

https://twitter.com/itskararellano/status/1591426800479084545?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1591426800479084545%7Ctwgr%5E551eedeb8c732a98c597dafe642d1af276c8718f%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fd-20411980791550316349.ampproject.net%2F2211042305000%2Fframe.html

Hängde i bar på kryssning i Mexiko – gick på toa och försvann

Simmade i 15 timmar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.