Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hon fick morfar och mamma att försonas

SVÅRKAMMAD MORFAR. Fyra­åriga Molly försöker ge morfar Arne Hegerfors en ny frisyr. För Arne Hegerfors har barnbarnet inte bara inneburit en anledning till att kämpa sig tillbaka efter hjärtinfarkten. Hon har också gett honom kontakt med dottern Susanna igen: "Molly har gett mig livsgnistan tillbaka", säger den kände sportkommentatorn. Foto: STEFAN SÖDERSTRÖM
Foto: Stefan Söderström

DJURGÅRDEN. I många, många år har Arne Hegerfors, 69, haft dåligt samvete för att han försummade sin dotter Susanna, 40 - och förlorade kontakten med henne.

- Min stora sorg genom livet är att jag inte hade tid för Susanna utan var mitt uppe i min karriär i stället, säger han.

Nu har de försonats och börjat umgås igen.

En av orsakerna är "morfars lilla hjärtegryn" Molly, 4.

- Molly har gett mig livsgnistan tillbaka, säger Arne Hegerfors åtta månader efter hjärtinfarkten.

Morfar Arne Hegerfors skrattar förtjust när barnbarnet Molly skuttar på stenar, åker rutschkana och leker på Junibacken på Djurgården i Stockholm.

Han älskar livet som morfar - och Molly älskar att hälsa på morfar.

- Hela veckan har Molly pratat på dagis om att åka till morfar i Stockholm. Morfar är verkligen hennes favorit, säger Susanna Hegerfors.

- Jo, Molly betyder jättemycket för mig, säger Arne.

"Inga gemensamma minnen"

Mollys mamma Susanna, som Arne fick i första äktenskapet, bor utanför Malmö med sambo och Molly. Och det är först på senare år som de har fått ordentlig kontakt och börjat umgås.

- Susanna var lika gammal som Molly är när Susanna och hennes mamma flyttade ifrån mig och vi tappade kontakten. Susanna och jag talade om det härom kvällen och Susanna och jag har inga gemensamma minnen från hennes barndom. Nu har Susanna och jag något riktigt stort gemensamt - Molly. Molly har betytt att bandet mellan Susanna och mig har stärkts. Susanna märker att jag bryr mig väldigt mycket om mitt barnbarn. Därför får vi automatiskt mer kontakt än tidigare. Vi har henne gemensamt på något sätt. Nu har jag mycket tid för Molly - det hade jag tyvärr inte för Susanna när hon växte upp, säger Arne Hegerfors.

Susanna säger:

- Det är jättehärligt. Molly har verkligen bidragit till att pappa och jag har fått en relation. Nu funderar vi på att flytta från Skåne till Stockholm för att komma närmare pappa. Det är i och för sig kul att komma på besök några gånger per år, för då är det fest. Men det vore kul att bo närmare och kunna göra spontana besök.

Har tre barn

Namn: Arne Hegerfors.

Ålder: 69 (70 i juli).

Familj: Fru Kerstin och tre barn (äldsta dottern Susanna, 40, i första äktenskapet).

Bor: Centrala Stockholm och på somrarna i "Ankan" Parmströms förra sommarställe i Roslagen.

Karriär: Spelade fotboll i Göteborg, var lovande och fick proffsförslag från Frankrike, men valde i stället sportjournalistiken. Började på SVT-sporten 1969 och flyttade sedan till Canal Plus. Fick Stora journalistpriset 1992. På grund av hjärtinfarkten slutar han sin anställning på torsdag, men tänker frilansa.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.