Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hon bröt mot karantänen – tvingas att böta 75 000

Sydkorea har nått högsta antal nya fall under oktober månad.
Ingram delade med sig av en bild från restaurangen El Tico i Jersey – vilket använts som bevis för att hon bröt mot reglerna.Foto: Skärmdump / Google Maps

Studenten Carys Ann Ingram, 22, flög till den brittiska ön Jersey för att träffa familjen.

Men i stället för självkarantän besökte hon vänner och gick på restaurang.

Nu bötfälls hon på 75 000 kronor, enligt Daily Mail.

Spridningen av coronaviruset

Tack vare de rådande coronarestriktionerna var Carys Ann Ingram tvungen att självisolera sig när hon kom fram till ön – på Instagram visade hon dock upp ett aktivt liv där hon både åt på restaurang och umgicks med vänner.

När det sedan stod klart att en person på samma flygplan varit smittad, beordrades hon återigen att sätta sig i karantän tills hon kunde visa upp ett negativt coronatest. 

Men hon svarade aldrig på uppmaningarna vilket till slut ledde fram till att hon greps för att ha brutit mot coronarestriktionerna vid minst fyra tillfällen.

Carys Ann Ingram har i förhör erkänt att hon brutit mot karantänsreglerna vilket kostade henne 6 600 pund i böter, omkring 75 000 kronor, eller 24 veckor i fängelse.

– Boten visar att vi kommer jaga åtal på dem som strider mot lagen, säger Caroline Maffia, chef för smittspårningen, i ett uttalande enligt Daily Mail.

 

Se också:

Så ska du tänka inför höstlovsresan: ”Inte riskfritt någonstans”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.