Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hon blir första kvinnan att avrättas sen 1953

Se senaste nyheterna med Expressen TV
Lisa Montgomery.
Foto: Wyandotte County Sheriff's Department
USA införde dödsstraff på federal nivå förra året. Genrebild.
Foto: PAT SULLIVAN / AP TT / NTB SCANPIX

Lisa Montgomery dömdes för mord och kidnappning i Missouri 2004.

Nu ska hon avrättas, skriver CNN.

Montgomery är den första kvinnan att dömas till straffet av USA:s federala regering sedan 1953.

USA:s federala regering har beslutat om ytterligare tre avrättningar i år. En av personerna som ska mötas av straffet är Lisa Montgomery, skriver CNN.

År 2004 ströp hon ihjäl en gravid kvinna i Missouri . Därefter skar hon upp kvinnans mage och kidnappade bebisen.

Lisa Montgomery blir den första kvinnan att avrättas av den federala regeringen i USA sedan 1953. Då dömdes såväl Bonnie Brown Heady som Ethel Rosenberg till straffet.

Heady dömdes för kidnappning och mord. Rosenberg dömdes för spionage.

Ska ges dödlig injektion

Datumet för Lisa Montgomerys avrättning är satt till den 8 december. Hon kommer då att injiceras med ett dödligt preparat, skriver CNN.

Avrättningen kommer att bli den åttonde som USA:s federala regering genomför i år. Siffran i sig är anmärkningsvärd, eftersom man före i år inte hade avrättat någon sedan 2003. Sedan 1960 hade endast fyra personer dömts till dödsstraff av regeringen.

Majoriteten av dödstraffen som verkställs i USA sker på delstatsnivå. I dag tillåts straffet i 38 av landets 50 delstater.

USA införde dödsstraff på federal nivå i fjol.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.