Elena Wester fastnade för Halebops erbjudande om att köpa en iPhone 4 och samtidigt teckna abonnemang. Foto: Privat
Elena Wester fastnade för Halebops erbjudande om att köpa en iPhone 4 och samtidigt teckna abonnemang. Foto: Privat

Hon beställde iPhone - fick en senapsburk

Publicerad
Uppdaterad
Elena Wester, 26, beställde sin iPhone på nätet för att få den i god tid innan jul. Men när hon öppnade paketet innehöll det en senapsburk.
- Det känns som ett dåligt skämt. Halebop har hanterat det här väldigt dåligt, säger hon.
Elena Wester fastnade för Halebops erbjudande om att köpa en iPhone 4 och samtidigt teckna abonnemang. Hon betalade startavgiften på 900 kronor och några dagar senare kom en avi från posten. Elena hämtade paketet och såg fram emot att börja använda sin nya telefon.
- Men när jag öppnade paketet låg där ingen telefon, utan en burk senap. Simkort, skyddsfordal till telefonen och kvitton fanns, men ingen Iphone. Det kändes som ett dåligt skämt, säger Elena som omedelbart kontaktade Halebop.

Kan inte använda

- Men enligt det första beskedet från dem stod det i deras papper att de skickat telefonen. När jag sa att det inte stämde sade de åt mig att gå till posten och göra en reklamation. Samtidigt har Halebop skickat ut papper där det står att mitt abonnemang nu är i gång. Men jag vill ju inte betala för ett abonnemang jag inte kan använda eftersom jag inte har någon telefon.

Fick fylla i blanketter

Elena har nu gjort en reklamation hos Posten - men har ingen aning om eller när hon får sin Iphone.
- På posten fick jag fylla i blanketter och beskriva vad som hänt. Posten ska nu skicka informationen till Halebop, men vad som händer sedan vet jag inte. Det har varit mycket svårt att få tag på Halebop och de går bara att nå via mejl. Det känns som de bara struntar i det, säger hon.
- Jag trodde nästan själv att det var ett skämt. Vi vet inte vem som har bytt ut hennes telefon till en senapsburk. Vi har inte gjort det. Vi ska ta kontakt med Elena Wester så fort som möjligt, säger Karolina Solberg, pressansvarig på Halebop.
- Jag lovar att hon kommer få en telefon i stället för en senapsburk, säger Karolina Solberg.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag