Hon är världens hårigaste flicka – har rakat ansiktet

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Supatra Susuphan från Thailands huvudstad Bangkok lider av det extremt ovanliga tillståndet Ambras Syndrom, som orsakar kraftig hårväxt över hela kroppen.
Foto: Facebook

LONDON. Som tioåring utsågs hon till “världens hårigaste flicka”. 

Nu har Supatra Susuphan, 17, rakat ansiktet – och gift sig, skriver Daily Mail.

Supatra Susuphan från Thailands huvudstad Bangkok lider av det extremt ovanliga tillståndet Ambras Syndrom, som orsakar kraftig hårväxt över hela kroppen. Hon är en av få människor i världen som konstaterats ha drabbats av tillståndet, som upptäcktes första gången på Teneriffa år 1648. 

Helt täckt med hår

När hon för sju år sedan utsågs till världens hårigaste flicka av Guinness rekordbok hade hon kraftig hårväxt i ansiktet och på öron, armar, ben och rygg. Sedan dess har bilder på henne visat hur ansiktet varit täckt av behåring. Men nu har 17-åringen lagt ut bilder på sig själv i sociala medier, där hon ser helt annorlunda ut. Håret i ansiktet är borta och enligt vad hennes pappa har berättat för lokala medier har hon börjat raka kroppen efter att laserbehandling visat sig inte fungera, skriver Daily Mail

På sociala medier har hon även visat upp sig själv tillsammans med vad som uppges vara hennes nyblivne make. 

På sociala medier har hon även visat upp sig själv tillsammans med vad som uppges vara hennes nyblivne make.
Foto: Facebook

“Du är inte bara min första kärlek, utan mitt livs kärlek”, skriver hon intill bilden. 

Retades i skolan

Supatra Susuphan har tidigare berättat om hur hon kallats både “Wolf Girl” och “Chewbacca” i skolan men att hon alltid stöttats av sin syster Sukanya, pappa Sammrueng och mamma Somphon liksom sina vänner. Hon berättade för Guinness rekordbok: 

– Jag känner mig inte mer annorlunda än någon annan och jag har en hel del vänner i skolan. Att vara hårig gör mig speciell.

Hon sa att tillståndet ibland innebar vissa svårigheter, som att att se när håret blev för långt och att hon en dag hoppas att hon ska kunna botas.

– Det fanns en del som brukade reta mig och kalla mig apansiktet, men de gör inte det längre. Jag har vant mig vid att vara på det här viset. Jag känner inte håret, eftersom det alltid har varit så här, sa hon tidigare till Guinness rekordbok.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.