Stefan Holm är Håkan Juholts nya värvning.
Stefan Holm är Håkan Juholts nya värvning.

Holm på väg att bli Juholts trumfkort

Publicerad
Uppdaterad
Här är Håkan Juholts nya drömvärvning:
Stefan Holm.
Enligt Rapport vill S-ledaren se ex-höjdhopparen som ledare i partiets nya arbetsgrupp mot barnfattigdom.
I dag kan Expressen visa nya opinionssiffror från Demoskop som visar att förtroendet för Socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt har sjunkit sedan mätningarna i slutet av mars.
Då hoppas Håkan Juholt på Stefan Holm.
Enligt Rapport är OS-guldmedaljören på väg att ge sig in i politiken på allvar. Och Juholt vill att Holm ska bli ordförande i partiets arbetsgrupp mot barnfattigdom. Uppdraget ska sträcka sig fram till nästa val.

Bekräftar

Stefan Holm bekräftar för Rapport att han blivit tillfrågad och att han är positivt inställd till uppdraget.
Holm har inte bestämt sig om han ska tacka ja, men enligt Rapport ska arbetsgruppen ha ett första möte redan nästa vecka.
Barnfattigdom har varit Juholts brinnande fråga och värnade om frågan i såväl sitt installationstal som förstamaj-tal.
Holm arbetar nu på Karlstads universitet och har sedan han avslutade sin höjdhopparkarriär varit expertkommentator och medverkat i SVT:s "På Spåret."

"Smart kille"

Under valrörelsen ville de rödgröna se Stefan Holm i politiken, enligt vissa uppgifter som idrottsminister. Då sa dåvarande S-ledaren Mona Sahlin så här till TV4Nyheterna:
- Det är en otroligt smart kille som tänker på samhället runt i kring sig, och han är en tillgång för en politiker som jag. Det är en spännande tanke att idrottsposten skulle gå till en person med idrottsbakgrund och jag har mina ögon på Stefan.
Holm är inte medlem i Socialdemokraterna men stödjer partiet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag