Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hollywoodmogulen Harvey Weinstein åtalas för sexbrott – från 1996

Harvey Weinstein.
Foto: JOHN MINCHILLO / AP TT NYHETSBYRÅN

Sexbrottslingen och tidigare filmproducenten Harvey Weinstein, 70, kommer att åtalas för två fall av sexbrott mot en kvinna i London 1996, rapporterar Sky News

Weinstein avtjänar ett 23-årigt fängelsestraff för våldtäkt och sexuella övergrepp mot två kvinnor och omkring 90 kvinnor har anklagat honom för olika typer av sexbrott. 

Londonpolisen har nu fått grönt ljus att åtala Harvey Weinstein för två fall av sexbrott mot samma kvinna i London i augusti 1996, rapporterar Sky News. 

Beskedet kommer efter att utredningsgruppen har presenterat bevisen som samlats in mot Weinstein. 

Omkring 90 kvinnor har anklagat Harvey Weinstein för sexbrott och det var vittnesmålen mot honom som blev startskottet för Metoo-rörelsen hösten 2017. 

Bland de skådespelerskor som berättat om sexuella trakasserier och olika former av sexövergrepp från den tidigare filmmogulen finns Rose McGowan, Rosanna Arquette, Angelina Jolie och Gwyneth Paltrow. 

Weinsteins drag – stämmer biltillverkare

I mars 2020 dömdes Harvey Weinstein mot sitt nekande till 23 års fängelse för våldtäkt och sexuellt ofredande. Nyligen så avslog en resningsdomstol Harvey Weinsteins överklagan av domen. 

I början av juni stämde Weinstein biltillverkaren Fiat Chrysler Automobiles på motsvarande 49 miljoner kronor efter en bilolycka 2019. 

Detta eftersom Weinstein hävdar att bilens bromsar inte fungerade när en hjort sprang ut i vägen framför fordonet. I stället ska bilen ha voltat och Weinstein påstår att han efter olyckan har fått kroniska ryggsmärtor.  

Weinstein har under åren i fängelse tappat tänder och nästan blivit helt blind, enligt hans jurister. 


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.