Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Holly, 28, varnar – efter missen i bröstoperationen

Holly var nöjd efter den andra operationen. Sen började mardrömmen.Foto: HOLLY MCCULLOCH /SWNS.COM / SWNS / TT / SOUTH WEST NEWS SERVICE TT NYHETSBYRÅN
Nu varnar hon för skönhetskliniken.Foto: HOLLY MCCULLOCH /SWNS.COM / SWNS / TT / SOUTH WEST NEWS SERVICE TT NYHETSBYRÅN

Holly McCulloch, 28, åkte till en uppmärksammad klinik i Turkiet för att förstora brösten.

Kort därpå uppstod komplikationer så allvarliga att de kunde leda till hennes död.

Nu varnar hon för de billiga, populära skönhetsklinikerna.

– Jag vaknade i mörker i totalt lidande och märkte direkt att jag hade kissat på mig och kräkts, säger hon till Daily Mail.

Tvåbarnsmamman var nära på att dö, efter två bröstoperationer i Turkiet.

Holly McCulloch, 28, från Wirral i Storbritannien, bokade in sig på en populär klinik i Istanbul i juli förra året. Hon betalade strax över 30 000 kronor för operationen och en femdagarsvistelse vid kliniken, skriver Daily Mail.

Det var det första besöket, och den första operationen.

Foto: HOLLY MCCULLOCH /SWNS.COM / SWNS / TT / SOUTH WEST NEWS SERVICE TT NYHETSBYRÅN

Holly vaknade upp med svår smärta och begärde att få göra om operationen – hon beskrev det som att det ”brinner i bröstkorgen”.

– Jag vaknade i mörker i totalt lidande och märkte direkt att jag hade kissat på mig och kräkts, säger hon till Daily Mail.

– Jag märkte att mina bröst var massiva men jag var i för mycket smärta.

”Tänkte att det var mitt fel”

Läkaren föreslog att Holly skulle åka hem och sedan komma tillbaka för att få nya implantat gratis.

– Jag godtog det snabbt och tänkte att det var mitt fel eftersom jag valde så stora implantat.

Holly kände sig nöjd efter den andra operationen – men hon ångrade sig snabbt.Foto: HOLLY MCCULLOCH /SWNS.COM / SWNS / TT / SOUTH WEST NEWS SERVICE TT NYHETSBYRÅN

Det första besöket slutade med att kirurgen tog bort implantaten och skickade hem Holly. Hon kom tillbaka till kliniken i januari för att operera sig på nytt – och kände sig till en början nöjd med resultatet.

– Den här gången såg de bra ut. De såg ut som jag hade förväntat mig, säger hon.

Men kort därpå började mardrömmen.

Holly beskriver hur en grön typ av vätska började sippra ut ur bröstet. Även en svart blåsa började växa och öppnade ett hål i huden, enligt 28-åringen.

Huden började ruttna

När Holly McCulloch kom tillbaka till Storbritannien började implantaten lukta som ”ruttet kött”, förklarar hon. Hon träffade läkare som berättade att implantaten måste tas bort eftersom huden runtomkring har dött – ett tillstånd som kan vara dödligt.

– Huden runt blåsan var svart. Det var som ett stort hål under mitt bröst.

Så här började det se ut under bröstet efter operationen.Foto: HOLLY MCCULLOCH /SWNS.COM / SWNS / TT / SOUTH WEST NEWS SERVICE TT NYHETSBYRÅN

Holly berättar att det billiga erbjudandet och kändisarna som tipsat om kliniken lockade henne. Ingreppet kostade tiotusentals kronor mindre än en liknande skönhetsoperation i Storbritannien.

– Vid ett tillfälle klädde jag på min son och hörde ett ljud som lät som att något slets isär. Jag tittade ner och såg att implantatet stack ut, säger hon.

”Kan leda till att jag dör”

Hålet under bröstet var ungefär sju centimeter brett.

Holly McCulloch skyndade sig till ett sjukhus i närheten av sitt hem och förflyttades sedan till en skönhetskirurg.

– Han förklarade att de måste ta bort det vänstra implantatet. Jag frågade vad alternativet var och han svarade att om vi inte tar bort det kan infektionen leda till att jag dör.

Holly McCulloch var förkrossad. Hon opererades för en tredje gång. Nu varnar hon för erbjudandena om plastikoperationer som dyker upp i sociala medier.

Hon väntar just nu på ett ersättningsimplantant – vilket kan dröja flera månader och kosta över 10 000 kronor. Holly måste också stanna hemma från jobbet på grund av komplikationerna.