Hölls som fånge i 10 år – planerar skriva bok

Publicerad

Hon hölls fånge av Ariel Castro i över 10 år.

Nu planerar Michelle Knight att släppa en avslöjande bok om mardrömsperioden.

– Jag vill ge varje offer ett nytt livsperspektiv, säger hon till AP.

Michelle Knight försvann samma dag som hon skulle upp i rätten för att slåss om vårdnaden för sina barn.

Hon var då 21 år gammal.

De kommande tio åren tvingades hon utstå en helvetesliknande tillvaro i Ariel Castros källare, tillsammans med Amanda Berry och Gina DeJesus.

"Kan hitta styrkan"

Den 6 maj i år lyckades två grannar frita de bortrövade kvinnorna och allmänheten blev medvetna om händelserna som pågått bakom de låsta dörrarna i Cleveland, Ohio.

Det tog två månader innan de fritagna bröt tystnaden och talade till medier för första gången.

I början av november valde sedan MIchelle Knight att tala ut i två längre intervjuer i amerikanska pratshowen Dr Phil.

Men nu vill hon ta det ett steg längre.

Enligt AP har hon skrivit på ett kontrakt med förlaget Weinstein Books om att skriva "den ohämmade sanningen" från dagarna i källaren.

– Jag vill ge varje offer ett nytt livsperspektiv, säger hon och tillägger:

– Andra offer måste få veta att hur mörkt det än blir, kan de hitta styrkan och modet som Gud gav dem och ta sig förbi vilket hinder som än ställs framför dem, säger hon.

Släpps till våren

Enligt förlaget kommer boken att släppas nästa vår och Michelle Knight kommer att skriva den tillsammans med författaren Michelle Burford.

Även Amanda Berry och Gina DeJesus planerar att släppa en bok tillsammans med två journalister på Washington Post, enligt AP.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag