Prislappen landade på 44 miljarder dollar, alltså över 400 miljarder svenska kronor. Musks bud var ett så kallat fientlig bud – flera aktieägare hade nobbat budet. Och kritiken mot Musk, världens rikaste person och grundare till Tesla, har inte låtit vänta på sig.
En del menar att samtalsklimatet riskerar att bli hårdare med Musk bakom rodret. Andra att Musk främst gynnar sig själv och sin egen yttrandefrihet med köpet. Ytterligare röster menar att det blir problematiskt när väldigt rika personer blir ägare till de större plattformarna på internet.
Musk har tryckt på att han med sitt köp värnar yttrandefriheten och att folk ska kunna uttrycka sig mer fritt. Till exempel har han sagt att USA:s förra president, Donald Trump, är välkommen tillbaka efter att ha fått sitt konto nedsläckt för alltid mot slutet av sitt presidentskap.
Chefer försvinner från Twitter
Nu rapporterar Fox Business att flera chefer lämnar Twitter efter att affären blivit känd. Dessutom har rekryteringen av personal stoppats. Det uppger en anonym talesperson för sajten. Flera chefer har också bekräftat sina avhopp. Nuvarande vd:n ska ha meddelat två chefer att de inte längre har något jobb.
”Sanningen är att det inte var så här jag föreställde mig att lämna Twitter, och det var inte mitt beslut.” uppger en av cheferna och säger att vd:n vill ta sitt team i en ny riktning.
Elon Musk har meddelat att han vill göra Twitters algoritmer öppna för alla, men hur det kommer fungera i praktiken är oklart. Musk förväntas bli Twitters i vart fall tillfälliga vd efter köpet, skriver Fox Business.