Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Höglund: "Han kanske är en hygglig skit"

"Han kanske är en hygglig skit om man träffar honom, så länge han inte tafsar mig i baken. För då säger jag ifrån", sa Elisabet Höglund om Donald Trump i Expressen TV:s Valstudion. Till vänster Mikael Jansson (SD), till höger S-märkte statsvetaren Stig-Björn Ljunggren.

Donald Trump har fått kritik för flera sexistiska kommentarer och anklagats för sexuella trakasserier av många kvinnor.

Det har fått Elisabet Höglund, journalist och författare, att vara på sin vakt.

– Han kanske är en hygglig skit om man träffar honom, så länge han inte tafsar mig i baken, säger hon i debatten i Expressen TV.

Vem kommer vinna valet den 8 november? Donald Trump eller Hillary Clinton?

I Expressen TV:s Valstudion debatterade Elisabeth Höglund, journalist och författare, Mikael Jansson, riksdagsledamot för Sverigedemokraterna och Stig-Björn Ljunggren, S-märkt statsvetare valet.

Och på ämnet Donald Trump var debattörerna förlåtande sett till hans tidigare kommentarer om bland annat muslimer, mexikaner och kvinnor.

– Det känns mer som försöksballonger. Man kan jämföra med hans tal i Mexiko, det var mer kontrollerat. Så kommer det nog se ut om han blir president, säger Mikael Jansson, SD:s riksdagsledamot och Donald Trump-supporter.

Men Elisabet Höglund hade en invändning:

– Han kanske är en hygglig skit om man träffar honom, så länge han inte tafsar mig i baken. För då säger jag ifrån.

Stig-Björn: "Rebeller i början"

Stig-Björn Ljunggren tror att poängen med Donald Trumps utspel är att bryta av mot retoriken hos det politiska etablissemanget.

Men han tror att den skarpa retoriken kommer att mattas av. Och att den kanske redan har det, för de senaste veckorna har det varit lugnt med kontroversiella utspel från den republikanska presidentkandidaten.

– Det är som med rockstjärnor. De är rebeller i början och röker braj, och sen slutar det med att de blir adlade av drottningen. Det är nog därför han ligger lågt nu, säger Stig-Björn Ljunggren, statsvetare.

 

LÄS MER: K-G Bergström: Fenomenet Donald Trump ett utslag för samma frustration som vi sett i Sverige

 

Jämförde Trump med SD

Han jämförde också Trumps väljare med Sverigedemokraternas i Sverige.

– Det finns ett politiskt parti i Sverige som är det tredje största, men samtidigt det mest avskydda. Det finns de som kommer rösta på Trump, bara för att de tycker mindre om de andra. Precis som svenska väljare röstar på Sverigedemokraterna.

Mikael Jansson, SD, höll dock inte med om jämförelsen.

– Vi försöker vara lite mer på målet och inte ha en sådan jargong som han har.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!