Victoria hade på sig en svartvit klänning som framhävde gravidmagen. Foto: Johan T LindwallVictoria hade på sig en svartvit klänning som framhävde gravidmagen. Foto: Johan T Lindwall

Victoria hade på sig en svartvit klänning som framhävde gravidmagen.

 Foto: Johan T Lindwall
Kronprinsessan Victoria vid Nobelfestligheterna. Foto: Marcus Ericsson/TtKronprinsessan Victoria vid Nobelfestligheterna. Foto: Marcus Ericsson/Tt

Kronprinsessan Victoria vid Nobelfestligheterna.

 Foto: Marcus Ericsson/Tt

Höggravida Victoria jobbar in i det sista

Publicerad

Här fortsätter kronprinsessan Victoria jobba.

Trots att hon ska föda inom en dryg månad väljer hon att arbeta in i det sista.

– Det finns inget bestämt slutdatum, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.

Tidigt i morse kom kronprinsessan Victoria till konferensen "Agenda 2030 - Sveriges arbete för att nå de globala målen". Nu är Victoria höggravid och enligt hovets tidigare information ska Victoria föda i början av mars. Det betyder att det bara är en dryg månad kvar till att hon och Daniel blir föräldrar igen för andra gången och prinsessan Estelle får ett syskon.

Många i Victorias offentliga och officiella situation hade med största säkerhet valt att trappa ner på arbetet och ta det lite lugnare inför den stundande nedkomsten, men det är inget som kronprinsessan planerar att göra.

Victoria var på strålande humör

Victoria har framöver en rad officiella programpunkter i hovets kalender och i morse var hon en av deltagarna när "Agenda 2030 - Sveriges arbete för att nå de globala målen" drog i gång inne på Stockholm City Conference i Folkets hus i Stockholm.

Victoria kom som vanligt i sällskap med livvakter från Säpo och det var en höggravid kronprinsessa som var på ett strålande humör. Victoria hade på sig en liten svart kofta och en svartvit klänning som framhävde gravidmagen.

"Kronprinsessan kommer att arbeta så långt som möjligt"

I hovets kalender är kronprinsessan Victoria uppsatt på programpunkter fram till den 10 februari. Men det innebär inte att kronprinsessans schema tar slut den dagen, enligt hovets informationschef Margareta Thorgren:

– Nej, det är ett levande schema som hela tiden förändras. Det kan dras bort programpunkter, likaså som att det kan läggas till programpunkter.

Så kronprinsessan Victoria går inte på mammaledighet den 10 februari?

– Nej. Kronprinsessan kommer arbeta så långt det är möjligt fram till födseln.

– Det är många arbetsuppgifter som kungafamiljen gör som inte finns med i kalendern, säger Margareta Thorgren.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag