Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Högg ihjäl sin fru med fiskekniv

Den 48-åriga tvåbarnsmamman hann aldrig börja ett liv med sin nya kärlek.

Galen av svartsjuka högg maken ihjäl henne med en fiskekniv i köket.

- Det var precis som om det skulle ha blivit en blackout i skallen, har han förklarat i förhör.

Tvåbarnsmamman i Västerås hade äntligen brutit upp från det hon tyckte var ett dåligt förhållande. Hon hade förälskat sig i en arbetskamrat och skulle flytta ifrån maken. Den 9 juli slutade allt med en tragedi. På kvällen skulle kvinnan hjälpa sin nya kärlek med gardinerna. Senare tänkte de gå ut och dansa. Men först gick hon hem för att tvätta.

Hittades av sonen Då blev det bråk - maken tyckte att det var jobbigt att ensam ansvara för hushållet. Han ansåg också att bodelningen var orättvis, och otroheten kom åter upp till diskussion. Till sist rann det över för den 41-årige maken. - Man tänder till till slut, har han förklarat för polisen. I förhör beskriver han hur han fick en blackout och stack en fiskekniv i ryggen på hustrun. Bägge föll till golvet. Ögonblicket senare lyckades hon få tag på kniven, men han fick åter grepp om den. - Sedan vet jag inte, det måste ha varit flera hugg. När kvinnans vuxne son hittade henne blodig på köksgolvet var det för sent. Hon hade dött av blödningar i hjärtat och lungan. I sovrummet låg maken - svårt skadad efter att ha försökt hugga sig själv i hjärtat när han insett vad han gjort. - Jag förstår ingenting eftersom jag älskade henne så mycket, sa han senare till polisen. Maken, som nu genomgår en stor psykiatrisk undersökning, åtalades i går för mord. - Avsikten var inte att döda. Det sannolika är därför att han erkänner grov misshandel och vållande till annans död, säger försvarsadvokaten Per-Ingvar Ekbladh.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.