Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Högerextremister drog fram i Tumba

Här syns medborgargardet dra fram i Tumba.Foto: Läsarbild

Ett 50-tal personer samlades tidigare under kvällen i Älvsjö.

Enligt uppgifter till Expressen.se rör det sig om ett högerextremistisk gruppering.

Nu uppges de jaga misstänkta våldsverkare på Stockholms gator.

Samlingen skedde tidigare i kväll vid Älvsjömässans stora parkering.

Bilder som Expressen.se har tillgång till visar hur ett antal svartklädda personer grupperade sig vid ett antal fordon.

Enligt uppgifter rör det sig om en gruppering som organiserats bland annat av personer med kopplingar till ett flertal fotbollsfirmor, och som ska ingripa om det blir våldsamt i förorterna under kvällen.

Polisen har tidigare uppgett att de är medvetna om risken för att det kan bildas medborgargarden när oroligheterna pågått en längre tid.

Ska ingå högerextrema

Det har under kvällen kommit ett stort antal rapporter om att det rör sig högerextremister på gatorna i grupp. De kallar sig för ett medborgargarde och har enligt rapporter blivit kontrollerade av polisen vid flera tillfällen, enligt polisens länskommunikationscentral.

Gruppen ska också ha jagat efter personer. Polisen bekräftar att det rört sig grupperingar i Tumba, men säger att de ska ha lämnat platsen och att det har varit lugnt.

Polisen har än så länge inte bekräftat uppgifterna om gruppens tillhörighet.

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.