Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

H&M bryter med producent – efter massiva kritiken

Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL

Klädkejdan H&M ska avsluta relationen med kinesiska garnproducenten Huafu Fashion efter anklagelser om tvångsarbete, rapporterar South China Morning Post.

Företaget pekas ut för att ha tvingat religiösa och etniska minoriteter från Xinjang-provinsen att arbeta för dem.

Enligt en rapport från australiensiska tankesmedjan The Australian Strategic Policy Institute (ASPI) som publicerades i mars, kunde H&M och andra företag kopplas till tvångsarbete från Xinjang och genom Huafus fabrik i Anhui. H&M förnekar det, men uppger att de haft indirekt samarbete med en fabrik i Shangyu.

”Även om det inte finns några indikationer på tvångsarbete i väveriet i Shangyu har vi bestämt, tills vi får mer klarhet om anklagelserna om tvångsarbete, att fasa ut vår indirekta affärsförbindelse med Huafu Fashion CO, oavsett enhet eller provins, inom 12 månader”, skriver H&M i ett uttalande enligt SCMP.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.