Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

H&M-miljardären i grannfejd om fasaner

H&M-miljardären Stefan Persson är i bråk med en av sina grannar. Persson vill bygga en ny lyxig herrgård på sin mark. Foto: Jonas Ekströmer / TT
Men mångmiljardären som bor granne är orolig för att fasanjakten ska förstöras. På bild delar av Perssons ägor. Foto: Fredrik Solstad
Daily Mail har också skrivit om händelsen. Foto: Faksimil Daily Mail

LONDON. H&M-miljardären Stefan Persson är i bråk med en av sina grannar.

Persson vill bygga en ny lyxig herrgård på sin mark.

Men mångmiljardären som bor granne är orolig för att fasanjakten ska förstöras, skriver The Sunday Times.

Grannens invändningar avfärdades dock av myndigheterna, och Stefan Persson har därmed klartecken för sitt bygge.

Stefan Persson fick förra månaden tillstånd att uppföra en ny fastighet på sin mark i Wiltshire i sydvästra England.

Byggnaden ska enligt planerna få tre våningar och nio sovrum men också ha lyxiga inslag som pool, ett eget orangeri och tennisbana. Sex personer skulle arbeta som heltidsanställda i personalen och H&M-miljardären vill också bygga parkeringsytor för 12 bilar och två traktorer. Men byggplanerna har inte välkomnats av alla grannar.

Miljardär motsätter sig

Mångmiljardären och fastighetsmagnaten Harry Hyams, som bott på närliggande Ramsbury Manor Estate under 50 år, har motsatt sig den svenska miljardärens byggplaner. Hyams menar att bygget kan påverka hans fasanjakt i området, som han äger rätten till. På marken finns flera träd, som skulle tas bort.

Harry Hyams kontaktade en advokat, som via en agent har uppgett i ett brev till tillståndsmyndigheten:

“Dessa avgörande förändringar av marken skulle vara i direkt konflikt med hans jakträttigheter och äventyra att dessa kan utnyttjas till fullo”.

Träd i dåligt skick

Företrädare för Stefan Persson har dock hävdat att flera träd är i dåligt skick och riskerar att falla.

Ytterligare en granne – en pianolärarinna – har motsatt sig planerna eftersom hon är orolig för sin verksamhet, uppger Daily Mail.

Enligt Alistair Ewing, chef för Perssons fastighetsbolag Ramsbury Estates, känner den svenske miljardären starkt för sin mark på den engelska landsbygden.

– Han tycker att Wiltshire Downs unikt som landsbygd och livskvalitet. Han tycker mycket om marken, skogen och floden. Han har ett socialt ansvar för området och han tar det på allvar, säger han enligt The Sunday Times.