Hjort gick till attack – stångade jägare till döds

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
I stället för att fly från platsen gick hjorten till attack mot jägaren. OBS! Genrebild.
Foto: Volodymyr Burdyak.
Händelsen ägde rum i Compiègneskogen utanför Paris. OBS! Genrebild.
Foto: Antonio Nardelli

En 62-årig man i Frankrike har dött efter att ha stångats av en hjort. 

Den oväntade attacken skedde under en jakt.

– I normala fall hade djuret flytt, men i det här fallet valde den att attackera, säger Guy Harlé, ordförande för det lokala jaktlaget till The Local.

Hjortjakten i franska Compiègneskogen, cirka 80 kilometer norr om Paris, fick ett tragiskt slut för den 62-årige jägaren. 

Han var obeväpnad och jobbade med att driva en hjort in i ett särskilt område, i syfte att kunna skjuta djuret, när rollerna plötsligt blev de ombytta. Hjorten gick till attack och stångade mannen till döds.

"I normala fall hade djuret flytt"

Att hjortar attackerar på det sättet är ovanligt. I normala fall hade hjorten flytt, säger mannens kolleger i jaktlaget. 

Den tragiska olyckan påminner dem om riskerna med jakt.

– Hornen på hjorten är som många knivar som piercar dig, det finns inget du kan göra. Den här tragiska olyckan påminner oss om att vi inte leker med vilda djur. Det finns en inneboende risk med jakt, säger jaktlagets ordförande Guy Harlé till The Local. 

Skulle gifta sig

Den 62-årige mannen skulle ha gift sig inom ett par månader. Enligt mannens vänner var jakten mer än ett intresse för honom.

– Det var hans liv, säger Guy Harlé.

Attacken skedde bara dagar efter att jägare med hundar omringat och skjutit en hjort i en trädgård i utkanten av Compiègneskogen. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.