Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hjärnan bakom dåden uppges vara död

Abdelhamid Abaaoud, som har pekats ut som hjärnan bakom fredagens terrorattentat som dödade 129 personer och skadade hundratals andra, har jagats intensivt av polis. Foto: Rex Shutterstock
5000 skott ska ha avlossats under onsdagsmorgonens polisräd i norra Paris. Foto: Meli Petersson Ellafi

Abdelhamid Abaaoud ska ha dött i dagens polisräd i norra Paris.

Det skriver Washington Post som hänvisar till två anonyma underrättelsetjänstemän.

Ingen officiell bekräftelse har getts och tidigare dementerades uppgifterna om att Abaaoud skulle ha befunnit sig i lägenheten som stormades av polisen.

En massiv polisräd ägde rum under sju timmar i norra Paris under morgonen. I Parisförorten Saint-Denis stormade flera poliser ett lägenhetshus och lyckades gripa sju personer. Två personer uppgavs döda, en man och en kvinna som sprängde sig själv. Enligt uppgifter till franska BFMTV ska hon vara kusin till Abdelhamid Abaaoud.

Abdelhamid Abaaoud, som har pekats ut som hjärnan bakom fredagens terrorattentat som dödade 129 personer och skadade hundratals andra, har jagats intensivt av polis.

Den döde ska vara Abaaoud

Den man som dog i morgonens polisräd uppges nu vara Abdelhamid Abaaoud. Det skriver Washington Post som talat med två högt uppsatta europeiska underrättelsetjänstemän.

Tjänstemännen uttalade sig anonymt till tidningen efter att rättsmedicinska experter finkammat lägenheten de misstänkta höll till i på DNA och bevis. Officiellt har ingen myndighet bekräftat att Abdelhamid Abaaoud ska vara den döde mannen och tidigare under dagen dementerades uppgifter om att den eftersökte terroristen skulle ha befunnit sig i lägenheten.

Lägenheten de misstänkta terroristerna höll till i led stora skador i och med räden. Fönster saknas och golv ska ha gett vika.

Fem poliser skadade sig i räden som var en av många polisinsatser efter fredagens blodiga attentat. Terrorattacken var den våldsammaste i Frankrike sedan andra världskriget. Frankrikes president François Hollande har förklarat krig mot terrorismen.

Terroristernas mobil hittad

En mobiltelefon som hittades vid Bataclan där terroristerna sköt ihjäl flest människor i fredagens terrorattacker avslöjade en del information till polisen.

Mobilen ska ha innehållit en karta över konsertlokalen och ett sms som bekräftat att terrorattackerna satts i gång.

Mobilens data ska sedan ha lett polisen till en lägenhet i Alfortville i sydöstra Paris, skriver Mediapart som Washington Post citerar.