Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hjälplösa hundar dränks - för att bli gatumat

Obehagliga bilder visar hur hundar dränks och tillagas.
Foto: Skärmdump Animal Activist Network
De hjälplösa djuren hålls i små trånga burar.
Foto: Skärmdump Animal Activist Network

Obehagliga bilderna visar hur hundar dränks och tillagas till hungriga restaurangbesökare. Nu larmar djurrättsaktivister om den vidriga industrin i Kambodja.

Larmet och de upprörande bilderna kommer från gruppen Animal Activist Network och ska vara tagna i turistmålet Kambodja. På de smygtagna bilderna från smutsiga slakthus ser man hur de hjälplösa djuren hålls i små trånga burar, ofta många djur tillsammans. De lyfts sedan ut för att dränkas och sedan kokas. 

Hundarna hålls fängslade i trånga burar.
Foto: Skärmdump Animal Activist Network

Helt oreglerad hantering av djuren

Hanteringen av djuren är helt oreglerad, och hundarna som dödas är oftast kidnappade från gatan. Köttet från slakthusen skickas vidare och tillagas i primitiva gatukök för att sedan säljas till hungriga restauranggäster. 

Hundarna kokas och tillagas i primitiva gatukök.
Foto: Skärmdump Animal Activist Network

Nu försöker djurrättsaktivister i landet få besökarna att vända sig till vegetariska alternativ i stället. En restaurangägare berättar till TV4 att han slutat tillaga hundar.

- Jag sålde själv hundkött under en lång tid innan jag fick erbjudandet att byta till vegetariskt, säger restaurangägaren Chom Mong till TV4.


Hundarna dränks i stora vattenkar.
Foto: Skärmdump Animal Activist Network

Hundslakthus jämnat med marken

Även om hundar fortfarande ses som mat på många platser runtom i världen så går utvecklingen åt rätt håll. Nyligen jämnades det största hundslakthuset i Sydkorea till marken, efter att en domstol i landet beslutat att det är förbjudet att döda hundar för deras kött. Beslutet har hyllats av djurrättsorganisationer, som hoppas att beslutet ska sätta en standard för resten av landet. 

Platsen där hundslakthuset låg, i Seongnam söder om Seoul, ska i stället bli en park.

– Jag ryser av tanken på hur många miljoner fina hundar som har gått ett hemskt öde till mötes på den här fruktansvärda platsen under åren, säger Nara Kim som är aktiv inom Humane Society International, enligt CNN.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.