Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hittades död efter dejten – familjen kräver svar

Lauren Smith-Fields hittades livlös, tre dagar efter en dejt. Nu kräver familjen fler svar från polisen.
Foto: Lauren Smith Fields / Instagram
Hundratals människor samlades för att marschera genom staden på vad som skulle vara hennes 24:e födelsedag.
Foto: Lauren Smith-Fields / Instagram

För en månad sen hittades Lauren Smith-Fields livlösa kropp på golvet i hennes lägenhet.

Hon dog hon av en blandning av bland annat fentanyl och alkohol. Enligt polisen ska dödsfallet ha varit oavsiktligt. 

Nu kräver hennes familj fler svar och menar att polis inte undersökt hennes död tillräckligt.

Senaste gången Lauren Smith-Fields sågs vid liv var tre dagar tidigare när hon var på en dejt med en man hon träffade på dejting-appen Bumble, enligt People.

Polisen i Bridgeport, Connecticut, menar att inget brott har begåtts. Nu kräver 23-åringens familj fler svar och menar att det inte gjorts tillräckligt för att undersöka hennes dödsorsak. 

Namnet på mannen har polisen inte gått ut med, men de har uppgett att det var han som ringde nödnumret 911 när han märkte att hennes näsa blödde och att hon hade slutat andas. 

– De ville att vi skulle glömma vår dotter, deras syster, vår älskade, säger Smith-Fields mamma, Shantell Fields, till WNBC och fortsätter:

– De trodde att de bara kunde kasta bort henne som om hon var skräp, som om hon inte var viktigt, som om hon inte hade familjemedlemmar som älskade henne. Vi kämpar för henne.

Ska ha missat samla in bevismaterial

Smith-Fields bror, Lakeem Jetter, menar att polisens respons till hans systers död var ”slarvigt”. 

Jetter menar även att de inte blev kontaktade när systerns kropp hittades och att polisen hade missat att samla in en mängd bevismaterial.

Bland annat lugnande tabletter och en använd kondom som fanns i hennes lägenhet. 

– Det känns som att bara för att han är vit och hon är svart så kastar de allt under mattan, säger Jetter. 

Jetter menar även att polisen sagt till familjen att de inte skulle utreda Bumble-dejten för att han ”verkade som en trevlig kille”.

I söndags, på vad som skulle vara hennes 24:e födelsedag, marscherade hundratals människor i Bridgeport och krävde rättvisa för Smith-Fields

Under måndagen gick polisen ut med nya uppgifter kring dödsfallet. Lauren Smith-Fields dog oavsiktligt av en kombination av flera olika substanser. Bland annat alkohol och fentanyl, enligt en rättsmedicinsk talesperson skriver CNN.


”Anna” blev våldtagen på Tinderdejten

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.