Vapnet var ett av 32 som hittades vid tillslaget i Honduras.
Vapnet var ett av 32 som hittades vid tillslaget i Honduras.

Hittade värsting- vapen hos gäng

Publicerad

Polisen gjorde en annorlunda upptäckt vid tillslaget i Honduras.

Bland de 32 vapnen låg en diamantprydd AK 47:a i guld - med två tillhörande magasin i silver.

Automatvapnet tros ha tillhört en medlem i den mexikanska knarkkartellen Zetas.

Polisen i Honduras slog till mot vapengömman efter ett tips. Sammanlagt hittades 32 vapen – bland annat granatkastare, granater och bajonetter – på en ranch i Ciudad Jardin de Choloma 30 mil norr om huvudstaden Tegucigalpa.

Två säkerhetsvakter greps under insatsen, skriver BBC.

"Vacker gravyr"

AK-47:an är guldpläterad med diamanter och smaragder, har två magasin i silver och värderas av Honduras åklagarmyndighet till 325 000 kronor. Signaturen "Versagi" på vapnets sida tros vara designern alias, skriver BBC.

Vapnet tros ha tillhört en medlem i Malverde-gänget som uppges ha kopplingar till den fruktade Zetas-kartellen i Mexiko.

- Den ser exklusiv ut och har vacker gravyr, säger polischefen Leonel Sauceda till BBC.

Honduras har världens högsta mordtal, enligt en FN-rapport från 2011.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag