En död kvinna och en död man hittades i sjön i Österrike Foto: Thomas Leitner / Epa / TtEn död kvinna och en död man hittades i sjön i Österrike Foto: Thomas Leitner / Epa / Tt
En död kvinna och en död man hittades i sjön i Österrike Foto: Thomas Leitner / Epa / Tt
Kvinnas huvud var inneslutet i ett betongblock och andra delar av henne hittades i resväskor Foto: Thomas Leitner / Epa / TtKvinnas huvud var inneslutet i ett betongblock och andra delar av henne hittades i resväskor Foto: Thomas Leitner / Epa / Tt
Kvinnas huvud var inneslutet i ett betongblock och andra delar av henne hittades i resväskor Foto: Thomas Leitner / Epa / Tt

Hittade ett avhugget kvinnohuvud i betong

Publicerad

Ett avhugget kvinnohuvud har hittats på botten av sjön Traunsee i Österrike. Huvudet var inneslutet i ett betongblock. Intill hittades en manskropp.

Två dagar tidigare hade polisen gjort ett annat makabert fynd vid stranden till sjön, där kvinnans styckade kropp hittades i två resväskor, skriver Daily Mail.

I söndags hittade en privatperson en flytande resväska vid stranden till Traunsee, nära staden Gmunden öster om Salzburg. Vittnet öppnade resväskan och gjorde då den makabra upptäckten att väskan innehöll delar av en kropp, rapporterar Daily Mail.

Polisen sökte i området och i måndags hittades ytterligare en resväska med fler kroppsdelar, men kvinnans huvud saknades.

När polisens dykare letade i vattnet hittades en manskropp på botten av sjön. Kroppen var bunden till flera resväskor som innehöll stenar och personliga tillhörigheter, enligt Daily Mail. Tidningen skriver att mannens kropp inte visade några tecken på strid. I en av väskorna hittades ett betongblock och när kriminalteknikerna delade blocket fann man där kvinnans huvud.

– Det får oss att i första hand tänka på att det handlar om ett utökat självmord, förklarade Birgit Ahamer, åklagare i staden Wels vid en presskonferens.

Hon menade att kvinnan först kunde ha blivit strypt och att mannen hade drunknat. Kropparna hade ännu inte kunnat identifieras.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag